Прочитај ми чланак

БОШКО: Рецепт за рушење Вучића су две изборне колоне опозиције

0

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да би на предстојећим ванредним изборима опозиција требало да изађе у две колоне – прозападну и суверенистичку.

Обрадовић је агенцији Бета казао да би укрупњивање опозиције у две колоне допринело већем изласку грађана на гласање.

„Опозиција би требало да покаже зрелост, озбиљност и одговорност тако што ће се укрупнити у две јасно профилисане идеолошке колоне: једну прозападну и другу суверенистичку. Бирачи ће то знати да цене и подрже. За све оне који су против актуелне власти најбитније је да би до смене власти дошло да на изборе обавезно изађу, гласају против власти и определе се за једну од две опозиционе колоне која им је идеолошки ближа“, нагласио је председник Двери.

Према његовим речима, све патриотски и државотворно опредељене опозиционе снаге требало би да се уједине у једну заједничку изборну листу.

„Тај процес националног окупљања већ смо започели предизборном сарадњом између Српског покрета Двери и Српске странке Заветници, а уз подршку истакнутих српских интелектуалаца на челу с професорима Милошем Ковићем и Ратком Ристићем. Очекујемо да ће нам се до расписивања избора прикључити и друге парламентарне и ванпарламентарне опозиционе патриотске странке, удружења и угледне јавне личности, којима је Србија на првом месту“, навео је он.

Казао је да се патриотски и државотворно опредељене опозиционе снаге залажу за одбрану и очување Косова и Метохије у саставу Србије, подршку опстанку Републике Српске, не у НАТО и не санкцијама Русији, подршку традиционалној породици и домаћим привредницима и пољопривредницима.

„Верујемо да ће национално окупљање и политика суверенизма постати пресудни фактор за формирање будуће власти на свим нивоима“, оценио је Обрадовић.

На питање Бете да ли би странке деснице требало да се обавежу да после избора неће ући у коалицију са Српском напредном странком (СНС), Обрадовић је рекао да је дефиниција опозиције да је за смену власти и да жели да дође на њено место.

„То је и циљ Српског покрета Двери и нашег заједничког националног окупљања. Желимо смену власти СНС-а на свим нивоима. Подједнако нам је важно која ће политика доћи после пада СНС-а с власти. Зато кандидујемо ту нову, суверенистичку политику, с новим људима на челу који до сада нису били на власти. Колико нисмо за садашњу власт – толико смо и против повратка на бивши режим који да је био добар не би напредњаци ни дошли на власт“, казао је.

Упитан да ли је на београдским изборима могућа једна опозициона листа левице и деснице, Обрадовић је рекао да би опозиција и на градским изборима требало да изађе у две колоне.

„Пошто се и на престоничком нивоу рефлектује идеолошка подела на прозападну и суверенистичку политику, реално је да и на београдском нивоу избора имамо две велике опозиционе колоне као и на републичком и покрајинском нивоу. Подела на левицу и десницу је одавно превазиђена, а кључна подела у савременој политици код нас и у свету јесте на глобалисте и суверенисте“, сматра он.

Обрадовић је истакао да је веома важно да се опозиција међусобно уважава и не води ратове.

„Битно је да се технички организујемо да заједничким снагама одбранимо изборне резултате од било каквих манипулација од стране власти, као и да позовемо грађане да изађу на изборе у што већем броју како би дошло до преко потребних политичких промена. А нека гласају за оне у опозицији који су им идеолошки ближи, односно за ону политику коју желе да виде на власти у будућности“, закључио је Обрадовић.