Прочитај ми чланак

БОШКО: Постаћемо мањина у сопственој држави! Зато дођите на Породичну шетњу ВИДЕО

0

Бошко Обрадовић: Позивам све породичне људе Србије, а посебно Београђане и наше Чачане у Београду, да нам се сутра придруже на традиционалној Породичној шетњи која почиње у 15 часова испред Дома Народне скупштине под слоганом „ЗА СВЕ НАШЕ ПОРОДИЦЕ”. Сутра је Светски дан породице и права прилика да заједничком шетњом централним београдским улицама од Скупштине до Калемегдана покажемо то најлепше лице Србије – породично лице. Ово је манифестација коју Двери организују већ 12 година, а ове године нам се придружило преко 20 различитих удружења, којима се захваљујем за подршку. Ово ће бити заједнички и надстраначки скуп са идејом да Србија постане држава – пријатељ породице, јер смо уверени да је породична политика најбоља политика за 21. век.

Породица је данас можда једина тема око које се не делимо, која нас све уједињује, без обзира на верске, националне или политичке разлике. Породица је изнад левице и деснице, власти и опозиције, и зато су добродошли сви којима је породица на првом месту. Породица је, међутим, данас угрожена и демографски, и економски, и социјално, и здравствено, и еколошки. Данас су у проблему многе породичне фирме, пољоприредна газдинства, презадужене породице, самохране мајке и очеви, старачка и самачка домаћинства, брачни парови који не могу да имају деце, пензионери са најнижим пензијама које су испод границе достојанства и сиромаштва… Све су то разлози зашто сутра у 15 часова треба бити испред Народне скупштине и стати у заједнички фронт за одбрану и заштиту породице. 

Позивамо све породице да дођу са децом и дечјом механизацијом (колицима, бициклима, ролерима, тротинетима…) и да сутрашња заједничка Породична шетња буде фестивал лепоте, снаге и значаја породице у Србији.