Прочитај ми чланак

БОШКО ОТКРИО ТРИ ПРАВЦА КАМПАЊЕ БОЈКОТА Вучић нема решење,рушимо цео систем власти

0

Штаб бојкота, у коме није само Савез за Србију, већ има 30 чланица које су прогласиле бојкот избора на свим нивоима, од републичког, преко покрајинског, до локалног, осмислио је кампању у три правца, рекао је за ФоНет лидер покрета Двери Бошко Обрадовић.

Како је објаснио, први ће бити кампања бојкота на друштвеним мрежама, други кампања на самом терену, док ће трећи сегмент бити „обилазак терена од стране лидера опозиције, и конвенције који су већ почеле“.

„Како се буду приближавали избори, биће све више и више тих конвенција. Циљ нам је да обиђемо све округе у Србији и да практично до сваког грађанина Србије дође информација зашто бојкот“, рекао је Обрадовић.

Он сматра да је у јавности прећутано да опозиција никада у протеклих 20 година није била јединственија.

„Данас је у бојкоту избора практично сва права опозиција, која није на Вучићевом платном списку“, оценио је Обрадовић.

Према његовом уверењу, „на изборе излазе углавном они који су на овај или онај начин део владајућег режима, од Војислава Шешеља преко Чедомира Јовановића до Ненада Чанка“.

Обрадовић тврди да власт Александра Вучића нема решење за бојкот, који „једноставно доводи у питање њихов уходани начин владавине“. Како је констатовао, „они заправо краду изборе, на силу обезбеђују своју власт, а онда спроводе све што им падне на памет“.

„Без обзира како ће они приказати излазност и резултате тих избора у медијима који су под њиховом контролом, свима ће, реално, и у домаћој и међународној јавности, бити јасно да ови избори нису регуларни“, предвиђа Обрадовић.

Према његовој процени, „то ће само изазвати знатно већу политичку кризу у Србији него што је сада имамо“.

Обрадовићу се „чини“ да се постепено мења клима и у Европском парламенту и да све више европосланика схвата да „ово у Србији није демократија“.

Лидер Двери сматра да Вучић добија међународну подршку једино зато што они очекују да ће, после избора, „коначно признати независно Косово и омогућити улазак те лажне државе у Уједињене нације“.