Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Због ЕУ напредњаци вратили вербални деликт у Скупштину

0

Због свих грађана Србије моје је да мислим својом главом. Борићемо се на све начине да се оформе Министарство за породицу и популациону политику, Министарство за Србе у региону и расејању, Министарство вера, Министарство за АП Косово и Метохију и Министарство за европске дезинтеграције и Европу после Европске уније. - истакао је Обрадовић.

„Ви сте управо били сведоци схватања демократије од стране владајуће странке и потпредседника Народне скупштине Верољуба Арсића. Када сам почео да говорим зашто сам против увођења Министарства за европске интеграције неколико пута ми је искључен микрофон и у више наврата сам спречен да говорим, а добио сам и две опомене због сопственог мишљења, што је повратак вербалног деликта у НСРС и убудуће ће посланици опозиције бити кажњавани зато што имају слободно и сопствено мишљење“ – рекао је на почетку конференције за медије у Народној скупштини, шеф посланичке групе Двери, Бошко Обрадовић.

По Пословнику, за две опомене изречене на седници Скупштине народном посланику коме је изречена опомена смањује се 20% од плате, што износи око 14000 динара. Није први пут да Верољуб Арсић потпуно без основа изриче опомене народним посланицима посланичке групе Двери.

Бошко Обрадовић је истакао зашто су Двери против увођења Министарства за европске интеграције.

„Двери су против министарства за европске интеграције јер после 17 година пута Србије у ЕУ нема више никаквог смисла да идемо тим путем. Сви европски званичници нас уверавају да нема никаквог проширења ЕУ најмање до 2020. Зато је то министарство и бесмислено. Међутим, власт мора да уведе ово министарство јер има дуг према бриселским комесарима који су их довели на власт пре пет година. Нека они своје дугове враћају из свог партијског џепа. Ненормално је отварати ово министарство у тренутку када се ЕУ распада пред нашим очима“ – рекао је Обрадовић.

Он је додао да му је заиста било задовољство да данас слуша бивше радикале, а данашње напредњаке како напредњаче у евро-фанатизму и како су већи заговорници ЕУ чак и од Демократске странке и ЛДП-а.

„Нормална је криза идентитета Чедомира Јовановића јер му је политику узео Вучић, али га велики вођа чак и поред тога ипак не узима у Владу, за шта га Чеда грозничаво моли“ – наставио је Обрадовић. Он је указао да озбиљан проблем са опозиционим идентитетом, из истог разлога, имају и Чанак и Шутановац.

Председник Двери је указао на неколико кључних амандманских интервенција које су Двери предложиле како би изменили и допунили предлог Закона о министарствима који је дошао од стране владајуће коалиције.

„Ми смо кроз ове амандмане указали шта су праве потребе грађана Србије, а то сигурно није ЕУ.

Зато смо предложили формирање Министарства за породицу и популациону политику, а који се односе на стварање законских оквира који би обавезао све државне органе да штите природну породицу и обавезивање Владе Републике Србије да при расподели буџетских средстава приоритетно издваја средства за мере директне и индиректне финансијске помоћи породици и наталитету. Министарство за Србе у региону и расејању, ради побољшања положаја Срба који живе изван Републике Србије. Министарство вера, које би између осталог вршило афирмацију и развој слободе вероисповести као и сарадњу државе са црквама и верским заједницама и унапређење њиховог положаја у друштву.

Министарство за АП Косово и Метохију, због нормалног функционисања институција Републике Србије на територији Косова и Метохије. Министарство за европске дезинтеграције и Европу после Европске уније, јер је то данас актуелно у читавој Европи” – истакао је Бошко Обрадовић.

„Због свих грађана Србије ја морам да мислим својом главом. Борићемо се на све начине да

се ова министарства оформе, а она непотребна укину. Зато је веома важно да комплетна јавност испрати шта се до краја дешава у Народној скупштини и да ли је ово припрема да се укине свака расправа за избор Ане Брнабић на место председника Владе која почиње на Видовдан, а то је врхунац понижења грађана Србије, српскога народа и Србије у целини, да на највећи српски празник ми расправљамо да будемо прва земља која ће у Југоисточној Европи имати геј-премијера“ – закључио је шеф посланичке групе Двери.