Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ ЗА „СРБИН ИНФО“: Нећемо ЕУ, већ савез са Русијом!

0

bosko obradovic

Поводом предстојећих избора, редакција „Србин инфо“ је разговарала са Бошком Обрадовићем, носиоцем републичке листе „Двери“:

Зашто гласати за ваш покрет?

Зато што је смисао наше политике је породица. Она нам је на првом месту! Кренули смо у борбу против беле куге, иницирамо да Србија добије Министарство за бригу о породици, Закон о заштити презадужених породица и да се тако спречи да приватни извршитељи одузимају имовину оним породицама које не могу да плате своје дугове. Уместо страначког запошљавања, тражимо привилеговано запошљавање самохраних породица -у којима нико није запослен. То је социјална револуција и борба за сиромашног човека, док наши политичари у Србије штите само интересе странаца и богаташа! Породичну политику нарочито разумеју жене и уверен сам да ће оне спасити Србију и гласати за Двери.

 Јер, Двери никада нису биле власт, нису учествовале у пљачкашким приватизацијама нити било каквом лоповлуку, не финансирају нас домаћи и страни тајкуни. Нећемо у ЕУ, а нисмо ни неутрални, већ хоћемо чврст савез са Русијом у коју 99 одсто домаћих производа извозимо без царина! Нећемо да нашу земљу продају странцима, штитимо интересе домаћег привредника и пољопривредника и поносимо се тиме што смо Срби!

dveri-bosko0

Двери су већ успеле да направе промене у Србији иако су опозиција ван парламента?

– У овом тренутку је најважније да је РИК усвојио предлог Покрета Двери да решење за бирачка места на Космету буде донето на интегралан начин, без стварања дилеме да ли је Космет неотуђиви део Србије.  И на овај начин је наш Покрет само потврдио истрајну и безрезервну борбу за очување Космета у оквирима уставно-правног система Републике Србије.

Двери су зауставиле увоз и промет ГМО семена и хране, спречиле педербалове, а на нашој изборној листи налази се прави Патриотски блок: од Славка Стевановића, председника Скупштине АП Косова и Метохије, преко Ратка Личине, члана Владе Републике Српске Крајине у изгнанству, до Јасмине Вујић, једне од најпознатијих Српкиња у Расејању и Весне Калабић, унуке Николе Калабића, команданта Горске гарде ђенерала Драже Михаиловића.

Због чега режим преко својих медија форсира поједине опозиционе партије, а Двери држи у тоталној цензури и како ћете се борити против медијске блокаде?

 – Двери су једина истинска опозиција режиму. Једино Двери не седе у Вучићевој чекаоници. Зато не дозвољавају да се чује наш глас и зато Вучић не одговара – већ више од десет дана –  на наш позив да се пред јавношћу у директном ТВ дуелу сучелимо и да објасни како је човек који је изгубио једине изборе на којима се кандидовао под својим именом и презименом – изборе за градоначелника Београда 2012, сада најмоћнији човек у земљи. Вучићу,  како је то могуће? Једини ресор који си имао у Влади, Министарство одбране – напустио си. Бавиш се искључиво контролом тајних служби и контролом медија! Злоупотребио си и децу у Фекетићу у сврхе личне политичке промоције. Режимски РТС је ту злоупотребу деце грађанима продавао као спасилачку акцију, вређајући интелигенцију сваког човека у Србији.

 Али зато на том јавном сервису нема Двери иза којих стоји више стотина хиљада гласача! РТС и други ТВ емитери са националном фреквенцијом брутално крше општеобавезујуће упутство РРА да сви учесници у изборном процесу морају једнако да буду заступљени,  као и Закон о избору народних посланика према коме су дужни да обезбеде јавно сучељавање листа. Упутили смо приговоре РРА и уредништву РТС. Дали смо рок од 48 сати да се врате у оквире закона, а тај рок истиче. Ако не можемо да се за поштовање закона изборимо институционално, Двери ће закон бранити ван режимских институција, на улици, у протестима и демонстрацијама против ове власти и медијског мрака! Нова изборна крађа неће проћи! 

bosko-obradovic-1391559487-440231

По чему се ваша кампања разликује од предизборних активности осталих партија?

Прво морам да кажем да нам је као и другим грађанима Србије мука од излизаних и потрошених политичара које гледамо 24 године, и њихових лажних обећања са прескупих билборда, плаката и спотова на телевизији, а посебно њиховог телефонирања,  малтретирања по кућама и упадања у нашу приватност. Желимо да се томе супротставимо и зато на оних десетак билборда, колико их укупно имамо у целој Србији, поручујемо: Не веруј билбордима.

Зато се састајемо у српској кафани, јер је остала готово једина неокупирана институција у Србији, док су политичке странке данас криминална приватна предузећа која су се претворила у заводе за запошљавање, у систем за пљачку народа и изношење пара из јавних предузећа, намештање тендера за своје страначке другаре и за систематско одливање наших пара у страначке џепове. Зато смо се политички ангажовали: да бисмо зауставили страначку пљачку. Време је да им опљачкани народ каже – доста. Двери ће доказати да је могуће бавити се политиком мимо страначких калупа. Убеђују нас дуго да је политика прљавштина, да ће се свако ко је поштен и честит у политици испрљати и да је најбоље да се манемо политике – па да они владају још 25 година. Е, па дошло је време да управо најчеститији и најбољи оду у политику, да би се политика ослободила најгорих. Само тако ће се политика и држава вратити народу уместо да остану експонент страних интереса.

dveri_kafana

Какав резултат очекујете 16. марта и шта ћете радити ако поново дође до прекрајања изборне воље грађана?

– Очекујем да грађани саберу резултате владавине странака у последњих 25 година.  А све су биле исте: од грађана Србије су отели милијарду евра само преко гашења четири домаће банке у последњих годину дана, тако што су пријатељским тајкунима и страначким фирмама одобравали позајмице које ови нису враћали, па су банке банкротирале!  

Радна места се затварају, умире домаћа производња, а страни „инвеститор“ добија бесплатне дозволе, бесплатно грађевинско земљиште, заштићен је од сваке инспекције, добије још 10.000 евра по сваком радном месту – а наш грађанин му ради за мање од 100 евра као јефтина – робовска –  радна снага. А онда следи врхунац системске пљачке – страни „инвеститор“ приказује да у Србији послује са губитком да не би код нас платио порез на остварени приход! Онда паре оперу кроз измишљене услуге својим мајкама фирмама у иностранству, а наша држава их не опорезује чак ни за ово изношење пара из земље.

На све то треба сабрати чињеницу да у Скупштини немате ниједног сељака нити радника! Нити ратних војних инвалида и ветерана! И нико не заступа презадужене породице, које су презадужене јер су људи остали без посла у пљачкашким приватизацијама за које нико није одговарао.

dveri-novi-sad-porodicna-setnja-1336034954-157066

У ЕУ у коју нас воде режимске и опозиционе странке нема пара, у Србију нико не долази да улаже већ да добије јефтину радну снагу и тржиште. Режим је укинуо царине и убио конкурентност домаће привреде, уз то држећи курс динара који одговара увозничком лобију који увози све оно што ми овде можемо да произведемо. На све то нас је СНС задужила са 5 милијарди евра и најавила ново задужење од 5 милијарди евра!

Вучић води такву борбу против корупције и криминала да ниједан политичар и тајкун није осуђен на вишегодишњу робију. СНС се клео Богом да се неће смирити док не врате Косово и Метохију, а онда су увели границу и царину са КиМ, укинули све државне институције и натерали народ да изађе на Тачијеве изборе. А претходни – жутаћи – укинули су из Кривичног законика дело издаје и велеиздаје за које би им сада требало судити!

Шта још треба да нам ураде да бисмо устали против овог режима?! Очекујем да 16. марта грађани све ово саберу и да се одлуче да ли ће Србијом и њима владати домаћи интерес или страни интерес. Када се Двери буду питале, странци неће добити ни евро, већ сам новац из буџета иде само домаћем привреднику и пољопривреднику! А Двери ће се питати, јер 16. марта нећемо дозволити нову пљачку патриотских гласова. Цензус се више не поставља као питање! Двери иду ка двоцифреном изборном резултату и изнова ћемо бити највеће изненађење и ових избора – поручује Бошко Обрадовић за „Србин инфо“.

 (Србин.инфо)