Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ у Скупштини залепио плакат с натписом „Бојкот“! (ВИДЕО)

0

Обрадовић је у Дому Народне скупштине Србије залепио плакат са натписом "Бојкот".

У скупштинском холу Обрадовић је преко панела на којем је слика Дома Народне скупштине Србије, залепио плакат који лепе учесници протеста „Један од пет милиона“, а лидери Савеза за Србију су га лепили јуче у неколико градова у Србију где су почели кампању позивања грађана да бојкотују предстојеће изборе.

Обрадовић је на конференцији за новинаре у скупштинском холу поновио да су за челнике Савез за Србију завршени било какви преговори с представницима власти о изборима који би требало да буду у марту следеће године, односно да је за њих касно. „Ово је бојкот не избора, него политичког лудила и зла у којем живимо у последњих осам година, бојкот ненормалних медија, бојкот избора, бојкот Скупштине и ненормалног политичког система у ком Србија данас живи“, рекао је Обрадовић.

Он је казао да су кренули у кампању и да ће обићи целу Србију како би свим грађанима објаснили зашто је потребан бојкот.

Поводом доласка представника Европског парламента да посредују у дијалогу власти и опозиције, Обрадовић је рекао да су добродошли и да увек могу с њима да се састану и разговарају о фер и поштеним изборима, али не о изборима који треба да се одрже на пролеће, него изборима пре којих би био потписан свеобухватан споразум и прихваћени захтеви грађана с протеста девет месеци пре одржавања избора.

Он је казао да је то што долазе европски посредници, доказ велике политичке кризе у Србији и да је потребан неко са стране да решава проблеме, јер нема нормалне дебате ни дијалога измедју власти и опозиције. Пошто се конференција за новинаре завршила, Обрадовић отишао, а скупштинско обезбедјење је одлепило с панела плакат „Бојкот“.