Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ : Приоритети у 2015 – породица, посао и правда

0

bosko-obradovic-vecernje-novosti-intervju

У интервјуу за “Вечерње новости“ један од лидера Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић је становницима Србије пожелео добро здравље и породичну срећу, а политичким ривалима да се у 2015. години одмеримо на ванредним локалним, покрајинским, републичким, а – зашто да не – и председничким изборима.

Шта је, по Вашем мишљењу, државни приоритет у наредној години?

Породица, посао и правда.

Породица је највећи и најважнији изазов пред српским друштвом, јер биолошки нестајемо. Сматрамо да је неопходно хитно оснивање Министарства за породицу, које би подршку породици и рађању поставило као државни приоритет број 1.

За посао је потребна стратешка одлука да се прекине са катастрофалном економском политиком која влада од 2000. и оснује домаћа Развојна банка Србије која би по повољним каматним стопама улагала искључиво у домаћу привреду и пољопривреду.

За правду је потребно испитивање порекла имовине свих политичара и тајкуна од 1989. до данас.

Хоће ли грађани живети боље током 2015?

Неће, ако се настави даље задуживање земље, смањење плата и пензија, и распродаја преосталих привредних и природних богатстава, попут Телекома и пољопривредног земљишта. Да би грађани живели боље потребно је масовно запошљавање, које је могуће искључиво ако се покрену нови пољопривредно-индустријски комбинати и задруге или велики инфраструктурни пројекти које би спроводиле домаће грађевинске компаније.

Шта ће нам бити највећи спољно-политички изазови: одбрана Косова, пут у ЕУ, односи с Русијом…?

Највећи изазов пред Србијом је како да се ми поново питамо у сопственој држави, како да смањимо испуњавање налога из Брисела, а повећамо испуњавање домаћих интереса, како да смањимо штету од даљег пута у ЕУ, а повећамо корист од свеукупне сарадње са Русијом и другим европским државама које већ сарађују са Русијом… Што би рекао Милош Црњански још пре 80 година: „Погледајмо како ствари стоје са чисто српског интересаˮ.

Очекујете ли реконструкцију Владе или ванредне изборе?

Најбоља реконструкција лоше Владе је њена смена и на томе ћемо радити.

Шта бисте грађанима, а шта политичким ривалима пожелели за Нову годину?

Грађанима желим добро здравље и породичну срећу, а политичким ривалима да се у 2015. години одмеримо на ванредним локалним, покрајинским, републичким, а – зашто да не – и председничким изборима.

(Вечерње новости)