Прочитај ми чланак

Бошко Обрадовић обавестио јавност: Двери покрећу зелену акцију широм Србије ВИДЕО

0

У организацији Српског покрета Двери, у Медија центру у Београду, одржан је у понедељак 14. децембра округли сто, и то у оквиру новог Прогласа Двери "Промена система – сигурност за све", а на тему „Политичка екологија и зелени патриотизам – Како да заштитимо животну средину у Србији?“.

Учешће на овом округлом столу су узели: проф. др Дарко Надић – Факултет политичких наука у Београду, Марко Вујић – асистент и секретар Центра за еколошку политику Факултета политичких наука у Београду, Драгана Божиновић – портпарол Савеза месних заједница Старе планине и аутор Музеја одбране река Старе планине, Марија Алимпић – Заштитимо Јадар и Рађевину, Звездан Калмар – координатор Коалиције за одрживо рударство у Србији (КОРС), др Андреј Митић – председник Форума за националну демократију, проф. др Душко Кузовић – Покрет Ослобођење и Радмила Васић – председник Двери Београда, Зелена акција Двери. Модератор округлог стола био је Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери.

Том приликом, на почетку рада округлог стола, лидер Двери Бошко Обрадовић је између осталог истакао:

– Тема заштите животне средине, као политичка тема, углавном се до сада везивала за левичарске, зелене, па чак и анархистичке политичке групације, док је Српски покрет Двери прва конзервативна и демохришћанска политичка опција у Србији која је ову тему подигла на високо место по значају у свом новом Прогласу „Промена система – сигурност за све“.

То је и логично, јер бити конзервативан значи чувати најбоље вредности и традиције из прошлости, али и чувати и очувати животну средину. Зато је наша природна политичка платформа управо еколошки, зелени патриотизам и конзервативизам, и отуда потреба за формирањем и Зелене акције Двери и организацијом оваквог округлог стола. Зелена акција Двери је посебна акциона група унутар наше политичке организације која дејствује на терену свуда тамо где је угрожена животна средина: од Раките и Старе планине, преко Лознице и новог подухвата по злу чувене стране мултинационалне корпорације „РИО ТИНТО“ до урбаних зелених интервенција у Нишу, Београду, Чачку…

Свакога месеца надлежним нивоима власти достављамо зелена писма са пописом проблема у области заштите животне средине, од републичког преко покрајинског до локалног нивоа. Без зеленог програма не може се замислити политика у 21. веку, и Двери су заузеле јасан курс по том питању.