Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Не признајем Вучићев суд, већ само суд народа

0

За 42 године живота иза себе немам никакве проблеме са законом и другим људима, нисам никада учествовао ни у каквим инцидентима и сукобима. Приватно нисам конфликтна особа, што могу потврдити сви који ме лично знају.

Међутим, има једна ствар коју органски не подносим, а то је неправда. Зато сам дигао глас и побунио се и приликом изборне крађе у РИК-у, и у Народној скупштини, и испред ТВ ПИНК, и на сваком другом месту где се лаже, краде, пљачка, вређа и понижава овај народ и ова држава од стране актуелне власти.

Не могу све то баш мирно да трпим и пређем преко тога као да се ништа није десило, јер сам емотиван човек и стало ми је до овог народа и државе. Председавајући на разним седницама овде у Народној скупштини, а пре свега председавајући из редова СНС: Маја Гојковић, Верољуб Арсић и Александар Мартиновић, годину и по дана народним посланицима опозиције искључују микрофон кад хоће, не дају реплике након низа најгорих увреда на наш рачун, одузимају нам реч, кажњавају нас са више десетина опомена и на крају искључују са скупштинских седница само зато што постављамо посланичка питања и критикујемо власт.

То је једино насиље које се овде врши: политичко насиље владајуће већине над мањином, односно власти над опозцијом. У питању је покушај да се угуши глас опозиције у Народној скупшптни. Ми се против тога боримо и то не дозвољавамо. Бранимо наше демократско право на слободу мисли и говора.

Ево ја питам вас из Полиције: Шта нам ви саветујете шта треба да урадимо у том случају кад се власт иживљава над нама? Да све прећутимо, да пустимо да нас газе, малтретирају и понижавају? Ја нисам од тих. Притом, никада, али апсолутно никада нисам учествовао нити у једном физичком инциденту нити је за 18 година постојања Двери познато да се на нашим акцијама догодило било какво насиље. Све је то лаж и пропаганда власти против нас. Зато изјављујем да не признајем Вучићев суд, већ само суд народа.

Искрено, мислим да Полиција нема шта да тражи овде у Народној скупштини, као и да је ово саслушавање народних посланика опозиције скандалозно. Просто, ово није ствар за Полицију. Ово је текућа парламентарна борба, у којој се као представници народа боримо за наша демократска права. Слично је и у многим другим парламентима у свету. Нема потребе да се Полиција меша у политички живот, а посебно је недопустиво да стаје на страну власти у медијском прогону опозиције.

Поштовани представници Полиције,

Када Двери буду на власти овакво нешто се неће дешавати и нећете бити изложени оваквим понижењима. Вама ништа не замерам, ви само радите свој посао. Нисте овде проблем ви већ они који су вас послали, политичка мафија која влада нашом државом и коју чине корумпирани политичари, тужиоци, судије и банкари. То је разлог зашто су се Двери нашле на удару власти, јер смо у Скупштини проговорили о томе и кренули у обрачун са криминалом и корупцијом у врху Вучићеве власти. Морам да вас обавестим да у томе нећемо стати и да настављамо даље. Користим своје право и дужност да вас обавестим о сумњама да је на истој седници учињено кривично дело угрожавања сигурности (члан 138, став 3 Кривичног законика), када ми је председник Административног одбора Александар Мартиновић претио речима: „Кад изађеш одавде за ово ћеш да ми платишˮ, што се види и чује и на видеоснимцима. Због тога се данима осећам несигурно, јер знам на шта су све спремни. Тражим од истог тужиоца да ово третира као моју кривичну пријаву и провери.