Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Данас почиње „Недеља породице“

0

Лидер Двери, Бошко Обрадовић данас је, заједно са осталим посланицима Двери, озваничио почетак „Недеље породице“ и још једном истакао да је породична политика најпотребнија Србији у овом тренутку и да је она темељ онога за шта се Двери залажу.

„Значај породице за друштво мора бити препознат кроз пореске реформе и кроз олакшице које ће омогућити нормалнији свакодневни живот за све породице у Србији“ – рекао је председник Двери.

„Недеља породице“ ће бити обележена низом активности у општинама и градовима широм Србије, од 14. до 20. маја, а као увод у те активности општински одбор Двери на Вождовцу је јуче организовао спортску и ликовну радионицу на тему „Моја породица, наша срећа“.

Обрадовић је истакао да су поред локалних активности, два централна догађаја у оквиру „Недеље породице“ округли сто на којем ће се анализирати владина Стратегија подстцаја рађања 18. маја и велики породични скуп на Тргу Републике у Београду 20. маја.

,,Владајућа већина је покренула одређене кораке у борби против беле куге, истина тек после 6 година на власти. То је велика победа Двери као опозиције и велика сатисфакција за нашу вишегодишњу политичку борбу да ово питање постане државни приоритет број 1. Међутим, предложене мере су недовољне и потребно је покренути цео државни систем у функцији помоћи рађању и породици. То ће бити тема округлог стола у организацији Двери у петак у Народној скупштини и позвани су представници и власти и опозиције да заједнички размотримо додатне мере подршке свим породицама у Србији.“ – рекао је Обрадовић.

Он је истакао да ће право финале акције ,,Недеља породице” бити породични скуп у недељу 20. маја на Тргу републике у Београду са почетком у 13 часова на којем ће се сви окупити да славе живот, на ком ће говорити и Брајан Браун, председник Светског конгреса породица, а који ће завршити шетњом до Калемегдана и забавним активностима за децу.