Прочитај ми чланак

Бошко о Вучићу: Није оповргао Бореља да је план прихваћен и да остаје само примена

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић оценио је данас да председник Србије Александар Вучић, гостујући синоћ у програму РТС, нити једног тренутка није демантовао шефа евродипломатије Жозепа Бореља да тај и такав текст споразума прихватио и да је остало само да се ради на његовој примени у наредним недељама.

Обрадовић је у писаној изјави навео да је Вучић синоћ за РТС говорио „о свему и свачему сем о главној теми због које је гостовао на јавном медијском сервису, а то је садржај француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово који је прексиноћ, према сведочењу званичника ЕУ који су га и јавно објавили, прихватио у Бриселу“.

Према његовим речима, Вучић нити једног тренутка није демантовао Ђозепа Бореља да тај и такав текст споразума прихватио и да је остало само да се ради на његовој примени у наредним недељама.

Такође, Вучић је пропустио да одговори на захтев за оставком на функцију председника Републике коју су затражиле четири парламентарне политичке странке државотворне опозиције, из чега се може закључити да га та тема највише боли, оценио је Обрадовић.

Он је подсетио да СНС никада на изборима није кандидовала тај споразум, да он није био тема скупштинског заседања, да је супротан председничкој заклетви и Уставу Србије, да не помиње Резолуцију 1244 СБ свеза безбедности Уједињених нација, која Косово и Метохија третира као саставни део Србије и директно признаје независност Косова у неколико чланова (1, 2, 4, 5).

„Зато је једино поштено и демократски да Александар Вучић заједно са Владом Србије поднесе оставку и да идемо на ванредне председничке и парламентарне изборе на којима онда СНС може да кандидује своју нову политику признања лажне државе Косово, па да видимо шта о томе мисле грађани“, навео је Обрадовић.

У супротном, како је истакао, следи велико национално окупљање које ће спречити власт да потпише један овакав капитулантски документ, док оног који га је већ прихватио ускоро чека кривична пријава за више кривичних дела: признавање капитулације или окупације, угрожавање територијалне целине и припремање дела против уставног уређења и безбедности Србије.

Обрадовић је оценио и да је све што је председник Републике синоћ говорио у интервјуу на Првом програму Радио-телевизије Србије је истина колико је истина да сам 2001. године, као апсолвент Филолошког факултета Универзитета у Београду, пустио (Аљбина) Куртија из затвора, изјавио је данас

Када је председник Српске напредне странке (СНС) спреман да тако отворено и брутално говори неистине о својим политичким противницима, оптужујући их за оно са чим немају апсолутно никакве везе, онда тек можемо замислити на шта је све спреман када је у питању очување власти по сваку цену, навео је Обрадовић у писаној изјави.

Све што је председник Републике синоћ говорио у интервјуу на Првом програму Радио-телевизије Србије истина је колико је истина да сам 2001. године, као апсолвент Филолошког факултета Универзитета у Београду, пустио (Аљбина) Куртија из затвора, навео је Обрадовић.

Када је председник Српске напредне странке (СНС) спреман да тако отворено и брутално говори неистине о својим политичким противницима, оптужујући их за оно са чим немају апсолутно никакве везе, онда тек можемо замислити на шта је све спреман када је у питању очување власти по сваку цену, истакао је Обрадовић у писаној изјави.