Прочитај ми чланак

БОШКО: Митрополит Амфилохије заслужује да и Србија прогласи Дан жалости

0

Српски покрет Двери позива прелазну, техничку Владу Србије да прогласи Дан жалости због упокојења архиепископа цетињског, митрополита црногорско-приморског и чувара пећког трона г. Амфилохија, саопштио је данас Бошко Обрадовић.

Митрополит Амфилохије заслужује да му се Србија на овај начин одужи. У Београду је био професор Богословског факултета, у Банату епископ, замењивао је више година блаженопочившег Патријарха Павла на свим дужностима у Патријаршији и Београдско-карловачкој митрополији, и нема краја Србије у коме није био и проповедао, у који није стигао да помогне, надахне или макар утеши.

Ово се посебно односи на простор Косова и Метохије где је са народом био увек када је било најтеже и када је било страдање и Цркве и народа. Нисмо имали већег чувара Косова и Метохије у саставу Србије од њега и за то му дугујемо посебно поштовање као народ и држава.

Као што је мандатар за састав нове Владе Црне Горе г. Здравко Кривокапић позвао техничку Владу Црне Горе да прогласи Дан жалости у Црној Гори лично сматрам да то исто треба да уради и прелазна, техничка Влада у Србији. Ово је тренутак када Србија и Црна Горе треба да буду уједињене. У болу и жалости, али и поносу и радовању што су имале таквог духовног јунака и црквеног поглавара, и што ће сада имати таквог молитвеног заступника у небеској Србији.