Прочитај ми чланак

БОШКО: Људи желе промену ненормалног система, захтеве протеста испоставити на…

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић рекао је на осмом протесту "Србија против насиља" да је неопходно да се сви захтеви испоставе једној адреси, односно председнику Србије Александру Вучићу. Нагласио је да су протести део народног бунта који надилази опозицију и поручио да људи желе промену "ненормалног система у којем живимо".

„Пре свега мора се изразити поштовање према упорности и истрајности грађана који заиста коначно желе да се нешто промени. Ово су протести који надилазе опозицију, део су народног бунта људи којима се смучило ово у чему ми данас живимо под овом влашћу. Људи желе промену корумпираног и ненормалног система у којем живимо. Верујем да је то разлог оволике упорности да се излази из недеље у недељу, а посебно радује велики број младих људи“, рекао је Обрадовић.

Нагласио је да се у једном тренутно мора поставити питање одговорности људи који не испуњавају захтеве.

„Зато мислим да те захтеве треба испоставити на правој адреси, а то је она којој се скандира на свим протестима. Дакле, Вучићу одлази, оставке оставке и смена Владе…“, истакао је Обрадовић.

На наше питање да ли ће партије деснице придружити протестима, будући да формално нису организатори и да од неких изостаје активна подршка, лидер Двери је одговорио да су Двери од почетка ту са грађанима.

„Што се тиче Српског покрета Двери ми смо од почетка ту. Учествовали смо у формулисању захтева, на заједничком првом састанку опозиције. Наши посланици учествују на свим протестима и градовима и лично сам учествовао више пута, али ми нисмо организатори. Увек шетамо на крају колоне, не желимо да реметимо било шта, али ту смо да подржимо народни бунт. И мислим да је ред да се у Београду каже која реч солидарност са Србима на Косову и Метохији. Ако су ово протести против насиља, онда треба да кажемо нешто и о насиљу Србима на Косову и Метохији. То би био неки наш додатак“, поручио је Обрадовић у изјави за Нову.

Подсећамо, осми протест „Србија против насиља“ одржан је у 10 градова у Србији. У Београду се грађанима најпре обратио спортски коментатор Смиљан Бањац, након чега се обратила студенткиња Медицинског факултета.

Посланик покрета Не давимо Београд Радомир Лазовић рекао је да је циљ и данашњег, осмог протеста „Србија против насиља“ да власт испуни све захтеве грађана и да од тога нема одустајања.

Лазовић је на протесту за агенцију Бета изјавио и да је уверен да ће грађани и опозиција која технички организује протесте, успети у томе.

Поред осталог захтеване су смене министра унутрашњих послова Братислава Гашића, директора Безбедносно информативненције Александра Вулина, чланова Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) и руководства Радио телевизије Србије.

Поред Београда, протест је одржан у Суботици, Новом Саду, Шапцу, Крагујевцу, Краљеву, Пироту, Лесковцу, Врању и Нишу.

У другом највећем граду, Новом Саду, упућена је једна од најмоћнијих порука „Промене не можеш ухапсити“. Такође, присутнима се обратила и мајка детета које је ишло у вртић у Оџацима, у којем је васпитач сексуално узнемиравао малишане.