Прочитај ми чланак

БОШКО И ЂИЛАС добили монструозне претње смрћу: „Децу ћемо вам силовати и убити“?!

0

На друштвеној мрежи Твитер појавио се бот налог - Војни обавештајац, који лидерима опозиције, њиховим породицама, као и новинарима, упућује претње смрћу! Поставља се питање, да ли је могуће да неко на Твитеру може да остави овако монструозне поруке?

FOTO: Printscreen „Бошку Обрадовићу, народном посланику и председнику Српског покрета Двери, стигле су застрашујуће претње преко друштвених мрежа. Поводом свих тих претњи предата је кривична пријава Вишем јавном тужилаштву у Београду, Одељењу за високотехнолошки криминал“, наводи се у саопштењу Двери.

FOTO: Printscreen – Двери осуђују претње било коме, поготово претње смрћу члановима породица. Али, оно што је у последње време стигло у виду претњи Бошку Обрадовићу је заиста монструозно и нормалном уму несхватљиво.

Pretnje koje je dobio Boško Obradović na društvenim mrežama FOTO: Printscreen Из овог покрета се надају да полиција и тужилаштво неће деловати селективно, већ да ће брзо открити ко су особе које су претиле Бошку Обрадовићу и његовој деци.

– Сведоци смо да је након претњи Александру Вучићу, једна особа експресно ухапшена, а све је снимано камерама МУП-а. Дакле, полиција и тужилаштво могу да раде свој посао, уколико желе. Надамо се да ће и у овом случају једнако брзо реаговати и да ће и особе које су претиле Бошку Обрадовићу и његовој породици бити приведени познанију права – наводи се у саопштењу Двери и додаје се:

– Један од разлога штрајка глађу Бошка Обрадовића јесте управо и то што живимо у друштву селективне правде, где закон није једнак за све. Видећемо да ли ће бар у овом случају полиција и тужилаштво радити по закону и открити и ухапсити особе које на монструозан начин прете човеку који само жели нормалну Србију.

„Војни ибавештајац“ је на свом налогу писао за уредника Балканске истраживачке мреже (БИРН) Слободана Георгиев да ће проћи „као Ћурувија“, а за лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа да ће му „извадити очи на живо“ уз страховите претње његовој деци, чија имена зна!

Такође, лидеру Двери, Бошко Обрадовићу упутио је претњу да ће му „убити све што има, прво децу“, а Ивану Ивановићу је поручио да ће му „искасапити жену и децу“.

Да ли је могуће да овако може било ко да пише, и да притом изгледа као да намерно прави граматичке грешке. Такође, одакле му информација како се зову деца представника опозиције и појединих новинара.

Пријава је поднета, а ускоро ће се показати ко стоји иза овог лажног налога.