Прочитај ми чланак

БОШКО (ДВЕРИ): Резолуција о одбрани Космета је једина платформа за разговоре

0

На конференцији за медије председника посланичке групе Двери, Бошка Обрадовића, истакнуто је да су посланици Српског покрета Двери предложили да се на дневни ред Првог редовног заседања Народне скупштине уврсти и разматрање Предлога Резолуције о АП Косово и Метохија, која је једини документ који се озбиљно и у српском интересу бави питањем јужне српске покрајине.

Ова резолуција, између осталог, потврђује да ниједан грађанин Србије који се налази на јавној функцији нема право да потпише обавезујући документ који ће правно отуђити АП Косово и Метохија као део територије Србије, и њоме се од Владе захтева низ мера попут поништавања споразума постигнутих у Бриселу и мера за доследно поштовање Резолуције 1244 СБ.

Да је оно што су посланици Двери предложили исправно говори и подршка Срба са Косова и Метохије, која је потврђена и кроз потписивање Декларације о одбрани АП КиМ испред запаљених просторија покрета „Отаџбина“ у Косовској Митровици.

Председник Двери је истакао да се приликом те посете суочио са тешком ситуацијом и притисцима које трпе Срби на Космету, и то нарочито од представника криминалне власти на северу Косова и Метохије, по инструкцији издајничког режима из Београда.

Истакао је и да је управо понесен том тешком сликом понео један камен са Космета у нади да ће бар та симболика подстакнути представнике власти да уврсте овај значајан предлог резолуције на дневни ред.

Будући да се то није десило, јасно је какав је став владајуће коалиције о Космету и јасно је да је Вучићев позив на унутрашњи дијалог најобичнија фарса и маскирање криминалног понашања и издаје националних интереса – истакао је Обрадовић.

Целовит предлог резолуције Народне скупштине Републике Србије о Аутономној покрајини Косово и Метохија коју су Народној Скупштини предложили на усвајање посланици ПГ Двери и народни посланици Славиша Ристић и Санда Рашковић-Ивић можете преузети овде.

Информативна служба Српског покрета Двери