Прочитај ми чланак

Блокиран улаз у Скупштину града: Покрет за преокрет тражи пријем код Весића

0

Чланови Покрета за преокрет блокирали су улаз у Скупштину града и захтевају да их прими градоначелник Зоран Радојичић или његов заменик Горан Весић јер им нису одговорили на питање зашто су београдске електране отеле "свакој породици по 2.000 евра".

Чланови покрета сели су на улаз у Скуштину где су покушали да рашире транспарент на коме пише „Преокрет за Београд – доста пљачке“. У томе их је спречило обезбеђење, пренео је Н1.

Председник покрета Јанко Веселиновић упитао је „зашто Београђани немају грејање и да ли градски функционери од отетог новца купују уметнине“.

Он је рекао да су преко рачуна за Инфостан, грађани у протеклих шест година оштећени за „190 милиона евра“.

„Београдске електране су кроз подизање цена енергената оствариле екстра профит, а онда га уплатили у градски буџет“, навео је Веселиновић.

Додао је да „10.000 породица“ у Београду тренутно нема грејање и најавио да ће окупљени блокирати улаз у Скупштину града док им се не обрате Радојичић или Весић.

У једном тренутку се испред улаза у градску скупштину појавило десетак радника Београдских електрана који су оптужили Веселиновића да „лаже“.

Предали су му раднички комбинезон како би му показали да „пуно раде“, а после неколико минута су се разишли, преноси Н1.