Прочитај ми чланак

Бивши члан покрета Левијатан тврди: Павле Бихали је Вулинов човек

0

Борис Кнежевић, члан организације „Четничке омладине“ тврди за лист Нова да је Павле Бихали, оснивач групе „Левијатан“ која се годинама крије под параваном заштите животиња, док уједно шири агресију, уско сарађивао са државним врхом Србије. Кнежевић, који је својевремено био десна рука вође „Левијатана“ у разговору за наш лист наводи да се Бихали хвалио познанством са врхом МУП, како садашњим, тако и бившим, али и како је актуелни министар полиције Александар Вулин „његов човек“.

Кнежевић у медијима је постао познат као „батинаш Левијатана“ и једини је који је осуђен на 15 месеци затвора због напада на момка Б. М. због коментара на друштвеној мрежи „Фејсбук“.

Шест месеци је био десна рука вође „Левијатана“, а у разговору за наше новине истиче да се Бихали често хвалио својим везама са државним врхом полиције – бившим министром полиције Небојшом Стефановићем, али и садашњим Александром Вулином.

„Бихали се раније хвалио добрим односном са Небојшом Стефановићем, сада Вулином и целом Управом криминалистичке полиције (УКП). Стално је истицао да има добре односе у УКП. Клео се у једног пуковника из Катара, са којим је био на вези, али и како му је градски одбор у Крагујевцу загарантован“, тврдње су бившег сарадника Бихалија.

Према речима Кнежевића, када је требало да “Левијатан“ оснује градски одбор у Крагујевцу, Бихали је причао како су потписи већ обезбеђени, те да ће они само да се праве да их скупљају.

“Бихали је често говорио да је на вези с министром Вулином и да сарађују. То доказује и афера спашавања азила у Крагујевцу, „Вучјак шелтер“, за коју је јавност чула након што је Вулин похвалио целу акцију“, истиче Кнежевић.

Ипак, иако се МУП тада хвалио акцијом, убрзо су се појавиле информације да је све изрежирано. Крагујевчани су тврдили да ухапшени власник азила, Дејан Г., није никакав насилник, већ да је реч о намештаљки.

Кнежевић истиче да је то тачно.

“Вођа “Левијатана” је тада имао договор са Вулином, да упадну у тај азил, након чега је министар све заслуге преузео на себе”, рекао је он.

Саговорник истиче и да је Бихали имао састанак с премијерком Србије Аном Брнанић.

„Он је као представник Удружења за заштиту животиња био на састанку с премијерком како би се договорили око послова са азилима у Србији, пошто је он желео да добије одређену своту новца, како би он „бринуо“ о азилима. Ипак, то му је одбијено”, истиче Кнежевић и додаје:

“Бихали првенствено зарађује од донација , које задржава за себе, док новац који је предвиђен за бригу о псима не постоји, већ је дужан ветеринарима и удомитељима, који стварно спашавају псе. Такође, извор његове зараде јесте и давање новца на камату“, додаје наш саговорник.

Зелено светло за пребијање људи

Члан „Четничке омладине“ истиче и да је Бихали често тражио од својих људи да прете и туку људе због негативних коментара на друштвеним мрежама, којима је оптерећен и редовно их је пратио.

„Имамо зелено светло од горе“, говорио је Бихали, алудирајући на полицију.

С фантомкама бране животиње

Покрет „Левијатан“ у жижу јавности доспео је 2017, када су на друштвеним мрежама освануле фотографије неколико истетовираних и набилдованих момака са фантомкама који су „дошли да бране животиње“.

“Левијатан“ представља групу људи која за себе каже да се бори против злостављања животиња, али и збрињавањем напуштених. То чине на веома контроверзан начин, претећи људима и промовишући своје бруталне акције путем друштвених мрежа.