Прочитај ми чланак

Без стида Филип Вујановић поручује да Црна Гора одлучно иде у НАТО!

0

Председник Црне Горе Филип Вујановић казао је да је та држава одлучна на путу ка Европској унији и НАТО, као и да са суседима нема отворених питања.

„Црна Гора је стабилна земља која сигурним кораком напредује ка чланству у ЕУ. Такође, распрострањено је уверење да ће Црна Гора постати чланица НАТО на првом самиту Алијансе посвећеном проширењу тог савеза“, рекао је Вујановић.

Он је, на панелу на тему Црна Гора и њени суседи – улога европских интеграција у процесу стабилизације и развоја региона, који је одржан у Будви, казао да улазак у ЕУ доноси низ предности.

„Важан аспект европског интеграционог процеса је прогресивно укључивање економије земље кандидата у тржиште ЕУ. Реформе које се у томе подразумевају су очигледно здраве за њену економију“, навео је Вујановић.

Према његовим речима, инвестиције из ЕУ су предуслов напретка сваке државе у региону.

Вујановић је, како је саопштено из његовог кабинета, истакао да је Црна Гора посвећена политици добросуседства.

„Црна Гора приступа својим суседима са пријатељством и спремношћу на сарадњу на сваком плану. Велика је вредност Црне Горе у њеним мањинским народима, који су мост ка нашим суседима. Као последица тога, Црна Гора нема отворених питања са суседима, а потпуно сам уверен да ће тако бити и убудуће“, казао је он.

 

(Б92)