Прочитај ми чланак

Бесрамни Мило на НАТО скупу: Влада Ц. Горе је пешадија великосрпског национализма

0

У организацији Атлантског савеза, у Црној Гори је у петак почео Форум, на којем је председник Мило Ђукановић изјавио да се стабилност његове земље може учврстити једино кроз процес европских интеграција, али да представља проблем када са партнерских адреса стигну оскудне поруке које су замагљивање европске перспективе.

Према његовим речима, то даје крила “успаваном национализму из 95-те године, који никада није одустао уз поруку да је Црна Гора постала независна да би била чланица Европске уније и НАТО-а”, преноси Танјуг.

“Данас присуствујемо хибридном рату против Запада и Европе, а Црна Гора већ пар година пробија уши упозоравајући на то. Западни Балкан је подобан терен, зато што Русија овде рачуна на проруске сентименте”, навео је црногорски председник.

Говорећи о недостатку интересовања Европе, Ђукановић додаје да је кинески капитал у градњи црногорског аутопута последица управо тога што са европских адреса није било подршке за тај пројекат.

‘На штету Црне Горе, БиХ и С. Македоније’

“Док ЕУ то схвати, живот не може да стане. Ми морамо да се развијамо и онда долазе други. Наш избор је ЕУ и НАТО”, рекао је Ђукановић и додао да је очигледно “да сада неки покушавају да ураде оно сто нису успели раних 90-их”.

Видимо, казао је Ђукановић, да се враћају на идеју да би на Западном Балкану требало направити три хомогене, одвојене и увећане државе, што би требало да се догоди на штету Црне Горе, Босне и Херцеговине и Северне Македоније.

Говорећи о актуелној Влади Црне Горе, Ђукановић је рекао да су “они, заправо, пешадија великосрпског национализма”.

“Мањи поток увире у већи и зато стратегију државне политике не може одређивати мања, него већа коалиција. Влада је нефункционална и треба је сменити, јер је њен мандат пропадање Црне Горе. Излаз видим кроз боље разумевање проевропских снага, а из оваквог стања се једино излази кроз нове изборе”, казао је он.