Прочитај ми чланак

Београдски медији: Вучићи и Дачић сами у Влади, Динкић добија отказ?

0

Dinkic Dacic Vucic620x0

(Курир)

Ако лидер УРС остане при ставу да је задовољан својим министрима, вицепремијер и премијер размишљају да га избаце из Владе.

Не одустаје ни за живу главу!
Лидер УРС Млађан Динкић решен је да не смени своје министре и да сачува сва три ресора која контролише у Влади.

Жртвени јарци
Председништво УРС одлучило је јуче да у процесу реконструкције Владе Србије предложи смену 15 помоћника министара, државних секретара и директора из својих редова.

– Нећемо бити препрека реконструкцији Владе, али наши министри Сузана Грубјешић и Верица Калановић добро су радили свој посао.

На места која су нам понуђена делегирали смо најбоље што имамо. Уколико то није добро, друге странке треба да предложе министре из својих редова. Онда им, вероватно, не треба УРС – изјавио је Динкић, који није спреман да препусти своје ресоре ни по цену изласка из Владе Србије.

– Не желимо да радимо у Влади с неким ко није задовољан нашим министрима. Немамо проблем да се повучемо све троје ако има бољих – рекао је Динкић.

У странци је, каже извор Курира, атмосфера већ дуже време напета јер су сви свесни да је УРС под великим притиском:

– С једне стране, министарке Грубјешићева и Калановићева сматрају да није фер да њих две буду смењене а да „шеф“ остане на функцији. С друге стране, Динкић је свестан да ће бити избачен из Владе ако не попусти.

mladan-dinkic-1374175612-341121
Отказ

Александар Вучић и Ивица Дачић спремили су шут-карту за Млађана Динкића уколико буде наставио да их „вуче за нос“ и иде унаоколо тврдећи да неће смењивати своје министре јер су одлично радили!

Како Курир сазнаје, Динкић је пре неколико дана поручио коалиционим партнерима да он неће да дира своје кадрове јер су се одлично показали, што је изазвало револт код Вучића и Дачића.

Новости сазнају: Динкић одлази, избора нема

Напредњаци и социјалисти договориће се о кадровским променама у влади без УРС. Вучић:
Реконструкција ће бити обављена у наредних недељу дана

– Вучић и Дачић су размотрили ту опцију и закључили да њима Динкић уопште није неопходан. Имају већину и без њега, а и све оно што је позитивно оцењено од стране Брисела – борба против корупције и криминала, Космет, приближавање ЕУ – заслуга је њих двојице, док је Динкићев сектор, економија, најслабија тачка ове владајуће коалиције – наводи извор Курира.

Напредњаци се, иначе, као што је и најављено у старту, и даље држе става да ће заменити три министра.

– Реконструкцију неће преживети Алиса Марић, министарка спорта, Братислав Петковић, министар културе и, по свему судећи, Горан Кнежевић, министар пољопривреде. Део СНС жели да Кнежевић остане министар, али је више оних који желе да оде из Немањине – наводи наш извор.

ПУПС ће тек заузети став о реконструкцији Владе
Заменик председника ПУПС Милан Кркобабић најавио је синоћ да ће врх странке заузети став о реконструкцији Владе, наглашавајући да је ПУПС добро радио у протеклих годину дана.

– Оцена страначких органа ПУПС је да је председник ПУПС Јован Кркобабић добро радио свој посао на месту потпредседника Владе – рекао је заменик председника странке и најавио да ће се у врху ПУПС посебно разговарати о одговорности државних секретара.