Прочитај ми чланак

БЕОГРАД – ПРЕДИЗБОРНО ИСТРАЖИВАЊЕ: СНС-СПС 44,9%, прозападна опозиција 43,2%

0

Листа коју би предводио председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић, без Социјалистичке партије Србије, освојила би на београдским изборима 39,1 одсто гласова, показало је истраживање дневног листа Политика и агенције Фактор плус.

Коалиција Саше Јанковића, Вука Јеремића и Драгана Ђиласа имала би подршку 15,6 одсто бирача, листа Групе грађана Александар Шапић 15 одсто, док би листа окупљена око Демократске странке могла да рачуна на подршку 6,8 одсто бирача, пише Политика. Група грађана Лука Максимовић има подршку од 5,8 одсто, Социјалистичка партија Србије добила би 5,8 одсто, а радикали 3,5 одсто. Доста је било може да рачуна на подршку три одсто бирача, Двери су на 2,7 одсто подршке, колико и група грађана „Не да(ви)мо Београд“.

Фото: Н.С.

Политика преноси и да би у случају парламентарних избора СНС могла да рачуна на подршку 53 одсто грађана, СПС на 10 одсто, Демократска странка на седам, Покрет слободних грађана на 5,7, а Српска радикална странка на 5,2 одсто. Остале странке или групе грађана не прелазе цензус од пет одсто.