Прочитај ми чланак

Београд гаси институције Србије на КиМ и још се томе – радује

0

2392696

СРПСКА народна партија осуђује реакцију директора владине Канцеларије за Косово и Метохију, Марка Ђурића, којом је поздравио гашење Цивилне заштите на Косову и Метохији и „завршетак процеса интеграције“ њених припадника у институције лажне државе Косово.

За СНП је, поред тога што је неприхватљиво да власт примењује Бриселски споразум, чији је једини циљ гашење српских институција на КиМ, апсолутно неприхватљиво да се његови штетни ефекти представљају као успех наше државе.

Уколико грешимо, нека директор Канцеларије за КиМ одговори на следећа питања и покуша да нас демантује.

1. Из којих извора ће припадници Цивилне заштите убудуће примати плате, да ли из буџета Републике Србије или из буџета лажне државе Косово?

2. Како се тачно зове институција, и по којим законима ради, којој су припојени припадници Цивилне заштите на КиМ, и да ли се та институција налази у оквиру безбедносног система Републике Србије или у оквиру безбедносног система лажне државе Косово?

Важно је да грађани увек буду тачно и прецизно информисани о најважнијим државним и националним питањима, а посебно на који начин функционишу институције Републике Србије на Косову и Метохији и како се, и да ли се, поштују права Срба на КиМ.

(изјава Јована Палалића, генералног секретара Српске народне партије)