Прочитај ми чланак

„Беливукови људи пребијали демонстранте летос испред Скупштине“!

0

Потпредседник Странке слободе и правде (ССП) Борко Стефановић говорио је у емисији “Међу нама” о инциденту у Панчеву, када је потпредседница ССП Мариника Тепић у току обраћања медијима гађана кокошком. Он је одбацио оптужбе о вези опозиције са ухапшеним Вељком Беливуком и навео да је Беливуков клан заправо све време повезан са Српском напредном странком.

Стефановић је рекао да је то што је Тепић у Панчеву гађана кокошком нешто ненормално и показатељ у каквој држави живимо.

 

“Ово заиста има елементе неофашизма. Зато што није први пут да покушавају да пошаљу напредњаке и људе из криминалних структура и бивше робијаше, ако хоћете, да покушају да спрече изношење истине од стране Маринике Тепић и других људи из опозиције”, каже Стефановић.

Додаје да је срамно релативизовати ову ситуацију.

“Право је питање ко је бацио ту кокошку. То је Томислав Ловрековић, који је пре пар година правоснажно осуђен на казну затвора зато што је у свом тексту позивао на убиство Маринике Тепић снајпером”, објаснио је.

На питање да ли Странка слободе и правде има икакве везе са Беливуком и људима око њега, као што је рекао Небојша Бакарец, одговара одрично.

“Наравно да нема, али има режим Александра Вучића. Зато што су Беливук и његова група на више места, што је Мариника фотографијама и показала, обезбеђивали председника републике. Конкретно на отварању атлетског стадиона у Новом Пазару”, каже и додаје:

“Беливукови људи су долазили у Панчево у СНС да добију инструкције да пале бакље и пуштају песме против Драгана Ђиласа током ванредног стања. То су људи који су давили новинаре на инаугурацији председника и то су људи који су учествовали у пребијању демонстраната испред Скупштине Србије прошлог лета и сада то треба да кажемо да грађани Србије чују”, каже Стефановић.