Прочитај ми чланак

„Бечки коњушар је спреман да за шаку марака пљује Србе по наређењу из Сарајева“

0

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је за Срну да је "бивши високи представник међународне заједнице у БиХ Волгфанг Петрич углавном познат по томе што је бивши и што је одавно преузео улогу плац́еног интернационалног мешетара који перманентно пласира глупости".

DODIK– Да ишта зна о политици, Петрич данас не би био бивши и не би се продавао за хрпу новчаница – истакао је председник Српске одговарајуц́и на питање Срне да прокоментарише Петричеву изјаву да његова посета званичној Москви, само три дана уочи одржавања референдума о Дану Републике Српске, нец́е променити чињеницу да „Додик више није партнер за дијалог“ и нагласио „улогу Београда и Загреба, коју ц́е конструктивно „одиграти‘ српски премијер Александар Вучиц́ и Андреј Пленковиц́, који ц́е, готово је извесно, бити нови премијер Хрватскеж“.

– Према нашим изворима из „Дневног аваза“, за који је дао интервју, Петрич је спреман да за неколико стотина марака нападне кога год хоц́ете, а вец́ пар година дежурни је лајавац против Срба и Републике Српске кад год то плати политичко Сарајево – истакао је Додик.

Он је рекао да је „Петрич данас човек кога нико ништа не пита и не узима за озбиљно па је стога потпуно смешно и блесаво да даје коментаре на референдум у Републици Српској, који је наше уставно право, и да он одређује ко је партнер за дијалог“.

Додик је истакао да је још смешније да коментарише његову званичну посету Москви и сусрет са председником Руске Федерације Владимиром Путином.

– Овај бивши промашени политичар, а данас плац́ени мешетар, и његови налогодавци, морају да знају да ц́е судбину Републике Српске решавати њен народ и нико други и да наше братско пријатељство са Србијом и Русијом не може покварити нико, а најмање злонамерне опаске бечког коњушара чији је боравак и службовање у БиХ оставило мрак и уназадило ову средину која ни дан-данас не може да се опорави од његових глупих потеза – рекао је Додик.

Додик је навео да притиснут ниском мрзилачком страшц́у, након што је по завршетку мандата одбијен да неке њему блиске фирме добију посао у Републици Српској,

– Петрич се данас за јефтине паре претворио у сарајевског удворицу и дрекавца кога нико не слуша и који углавном служи за подсмех – завршава Додик.