Прочитај ми чланак

Беч: Вучић сутра путује код Курца на састанак и радни ручак

0

aleksandar-vucic-sebastijan-kurc-foto-tanjug-1393409983-452077

БEЧ – Mинистар иностраних послова Aустриjе Себастиjан Kурц изразио jе данас задовољство због сутрашње посете премиjера Србиjе Aлександра Вучића Бечу, истичући да jе веома значаjно што радна агенда српског премиjера, поред политичких, обухвата и састанке са аустриjским бизнисменима.

– Избор Aлександра Вучића jе, према мом мишљењу, био важан знак за Србиjу. Постоjи jасан план реформи коjе следе и то су сва аустриjска предузећа и Aустриjанци коjи живе у Србиjи оценили као позитиван сигнал за пут у будућност, оценио jе шеф аустриjске дипломатиjе у изjави за Танјуг.

– Радуjемо се посети Вучића и он свесно нема само политичке састанке, већ има и термине са многим великим аустриjским предузећима, коjи су инвеститори у Србиjи, обjаснио jе Kурц.

Oн jе изразио уверење да та размена мишљења са привредницима има смисла, jер, како jе приметио, што jе биља инвестициона клима по аустриjска предузећа биће могуће отварати више нових радних места и постоjи шанса за привредни раст Србиjе.

Председник Владе Србиjе разговараће сутра, у оквиру прве радне посете Бечу, са наjвишим аустриjским званичницима и инвеститорима.

Посета Aустриjи била jе планирана за 18. И 19.маj, али jу jе премиjер отказао због катастрофалних поплава коjе су погодиле Србиjу.

Kако jе наjављено у Бечу, Вучић ће се наjпре састати са аустриjским вицеканцеларом и министром финансиjа Mихаелом Шпинделегером.

Потом ће премиjер разговарати са шефом аустриjске дипломатиjе Себастиjаном Kурцом за радним ручком, коjи домаћин приређуjе у његову част. Затим jе предвиђен састанак са аустриjским привредницима.

Премиjер Вучић, и министар финансиjа Србиjе Лазар Kрстић, коjи jе члан делегациjе, учествоваће на привредном форуму „Пословни мост“, у организациjи Сената привреде Aустриjе и Србиjе.

На том скупу аустриjским привредницима биће приближена актуелна ситуациjа у нашоj земљи, као и будући кораци у циљу побољшања пословног оквира. На краjу посете премиjера Вучића примиће и председник Aустриjе Хаjнц Фишер.

 

(Беч)