Прочитај ми чланак

Бастаћ: Вучић обмањује јавност тврдећи да смо тукли раднике, имамо сведоке

0

Председник београдске општине Стари Град Марко Бастаћ изјавио је да нису тачне оптужбе председника Србије и Српске напредне странке Александра Вучића да су представници те општине и грађани нападали и тукли раднике који су у уторак 28. априла, током полицијског часа, изводили радове у улицама Жоржа Клеменсоа и Венизелисовој, ради изградње тролејбуске мреже.

Како је саопштила Служба за односе с јавношћу општине Стари Град, Бастаћ је навео да таквим изјавама „Александар Вучић наставља да обмањује јавност“.

foto:N.S.

„Овом изјавом Вучић покушава да амнестира оне који злоупотребљавају полицијски час, раде до пола два после поноћи и не дају деци да спавају игноришући захтеве градјана и кршећи све прописе. Овом изјавом, Вучић је доказао да он заправо стоји иза ‘комплетних идиота’ који под окриљем ноћи руше Стари град и Београд, а да градјане ништа не питају“, рекао је Бастаћ.

Раднике никада нисмо и никада нећемо тући, рекао је. „Заједно са њима смо обезбедили рупе које су ископали пре него што су отишли и пре него што је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу града Београда, свесна да је злоупотребила полицијски час и да заједно са инвеститором није обезбедила заштитну опрему за раднике, обуставила радове“, казао је Бастаћ.

Он је навео да су докази за те тврдње снимци које су направили представници општине Стари Град, али и снимци које су направили грађани и полицајци који су били присутни све време.

„Наши сведоци су, дакле, градјани и полицајци, а извори председника Републике Србије су таблоиди који су у једној години на насловним странама објавили више лажних вести него што година има дана“, казао је Бастаћ.

Бастаћ је рекао и да „упозорава Вучића и све његове послушнике да престану са кампањом у којој лажима покушавају да креирају атмосферу у којој је линч политичких неистомишљеника прихватљив“.

„Историја таквих њихових кампања претходила је убиствима Славка Ћурувије, Зорана Ђинђића и Оливера Ивановића. Шта народ мисли о политици подела и прогона сваког ко другачије мисли, можете да чујете сваке вечери у 20.05. Та бука нас обавезује“, казао је Бастаћ, а наводи се у саопштењу.