Прочитај ми чланак

Бахати се тврдећи да Вучић стоји иза њега, грађанима доста СНС активисте

0

Вишегодишње бахато понашање политичког активисте из Манђелоса, Ранка Тривуновића, познатијег по надимку Балван, у последње време као да кулминира. Неколико мештана, незадовољно због чињенице да је Тривуновић нелегално подигао товилиште у сред села, те да због њега удишу смрад и трују се, заједно са својим породицама, најавило је и радикалне акције како би скренули пажњу на свој проблем.

– Годинама трпимо Ранкову бахатост. Стално се крије из неких родбинских односа са браћом Вучић и њиховим оцем Анђелком којем, како се хвали, ради земљу. Понаша се као да је газда, не само у Манђелосу, него широм Срема. Наводно, без његовог одобрења се не може нико запослити ни у митровачкој Болници, нити у неком предузећу, а колико те његове услуге коштају, Бог свети зна.”- јадикује мештанин који је, страха ради, желео да остане анониман. Други озлојеђено додају:

– Због њега нам је село постало предмет исмејавања широм Срема, па нас зову Балван сити, као да овде живи неки нељуди и глупаци, а не честити домаћини.

У међувремену, Тривуновић је, на купљеном плацу у сред села, без икакве дозволе подигао товилиште у којем гаји свиње. Најближе комшије кажу да је темељ товилишта готово на самој граници са њиховим двориштима, а смрад им улази право у кухиње.

Наводно, опомињали су га, али он се према тим опоменама односио дрско и бахато, стално се позивајући на председника Вучића.

– Каже да све што ради, ради за Вучића и стално се крије иза председниковог имена. Не верујемо да Вучић зна за то и зато тражимо да све изађе на видело, па ком опанци, ком обојци – наводи један од комшија, додајући:

– Нама прети да ће да нас исели иако смо ми староседеоци који овде живе генерацијама, а он је досељеник. Ако нам смрди, каже, можемо да купимо станове на Теразијама, па нек нам тамо мирише. Зашто би ми ишли са свога, са темеља на којем смо вековима. Кад позовемо инспекцију и друге надлежне службе, сви нам говоре, не смемо, иза њега стоје браћа Вучић. Па ово је горе него да смо на Косову!”

– Ја би волео да ми дође Вучић лично и да чујем из његових уста, да ово што је моје од дедова наслеђено, није више моје него Ранка Балвана. Ал’, да вам кажем, ја у то чисто сумњам, него мислим да се Ранко само крије иза Вучића, а да Вучићи о томе ништа не знају.”- готово вичући, казује други мештанин који нам се представио као Милан Малбашић. Каже:

– Купио је плац од комшије Боре Матаруге, слагао да ће ту да држи машине, да неће зидати ништа, а ево сада од његове фарме до мог прозора нема ни 20 метара и све инспекције ћуте. Неће да се замерају.

Подсећања ради, Ранко Тривуновић је у локалну политику ушао након победе СНС-а 2012. године. Пратио га је глас да нема ни основну школу, тако да је убрзо стекао надимак Балван. Ипак, након неколико година, иако се похвалио да је стекао диплому средње саобраћајне школе – надимак му је остао. Нико у селу не зна када је похађао наставу и полагао испите.

Својевремено је скандал изазвала чињеница да је запослен као шофер у локалној митровачкој Галерији иако та установа културе није ни имала аутомобил. Чак је и локално Тужилаштво реаговало, али је поступак убрзо пао у заборав.

Након тога, претворио је, уз одобрење владике сремског Василија, у кафану, легат поклоњен цркви, у самом центру града, но ни ту се није прославио, па је та кафана, позната по томе што је слика почившег Патријарха Павла висила поред улазних врата у тоалет – убрзо банкротирала.

С временом, Ранко Тривуновић се вратио у своје село Манђелос и одлучио да се посвети пољопривреди и, како по селу воли да се хвали, обради земље Анђелка Вучића, оца председника Србије. Нисмо успели да ступимо у контакт са Трвинуновићем, тако да нисмо могли да проверимо тачност прича које колају за њим, али да је товилиште нелегално озидано, без адекватних дозвола – то стоји, пише Срем онлине.