Прочитај ми чланак

АМФИЛОХИЈЕ: Вучић оболео од властољубља, обећао да ће да потпише независно Косово

0

Митрополит је рекао је и да ће председник Србије потписати признање Косова уколико његов останак на власти буде зависио од тога.

 

Под насловом „Клетве за Ђукановића и Вучића, честитка ‘чуварима образа’, опомена за принца“, подгоричке „Вијести“ пишу да је поглавар Митрополије црногорско-приморске Српске православне цркве, Амфилохије, послао писмо посланицима који су гласали против усвајања Закона о животном партнерству особа истог пола.

Амфилохије је оптужио председника Србије да је „оболео од властољубља и да се не бори за Косово“, преносе „Вијести“.

„Знате, властољубље и паре је оно због чега људи одувек продају своју савест и своју свест. И то је сва прича код Вучића, он се бори за своју власт, а не бори се суштински за Србију, српски народ и за Косово“, проценио је Амфилохије.

Рекао је и да ће председник Србије потписати признање Косова уколико његов останак на власти буде зависио од тога.

„Очевидно је да је он већ обећао да ће да потпише, јер тражи некаква разграничења, па оптужује оне који су против да су за Харадинаја (Рамуша). Каквог Харадинаја злочинца и Тачија? Стварајући независно Косово, они и НАТО пакт више су зла нанели српском и црногорском народу на Косову него фашисти. Мусолини је тамо стварао велики Албанију, али то је била окупација. А ови сада су окупацију прогласили за независну државу. То је нешто најсрамније што је могло да се деси и Европи и Црној Гори“, рекао је Амфилохије.

Црна Гора да повуче закон о слободи вероисповести
Амфилохије је поновио позив властима у Црној Гори да повуку нацрт закона о слободи вероисповести јер сматра да је „гори од оних из доба комунизма“.

„Комунистички закони нису отимали храмове, него земљу. Деведесетих година Црна Гора је почела да враћа отету имовину приватницима, задужбинама и Цркви. Онај који је тада потписао да се врати имовина, после је поништио свој потпис, а то је Мило Ђукановић“, изјавио је митрополит.

Додао је: „Надам се ипак да ће одустати и вратити нам земљиште. То не треба цркви, али нека нам га врате и црква ће то дати онима којима је то заиста потребно, а не да они ту земљу продају и постају милијардери, богаташи. А то су радили, нажалост“.

Говорећи о тужби коју је против њега поднела ЛГБТ заједница, Амфилохије је рекао да су га „позивали на некакав суд, али ни на крај памети ми није да идем на суд због писма које сам упутио у вези тих несрећника“.

Рекао је да им је писмо „писао из љубави“ и „објаснио им да ја нисам хомофоб, него грехофоб, али грехофобију покушавају да прогласе за хомофобију“.

„Но, то нису они, они су робови Европе, као што су и ови са власти у име независности постали Европљани и робови НАТО пакта, а и Вучић је ту близу, није много далеко“, рекао је он.

https://twitter.com/srbininfo/status/1158077584615366663?s=20