Прочитај ми чланак

АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР УШАО ЈЕ У СРПСКУ СВЕТИЊУ НА КОСОВУ: Пробао је врућу ракио и …

0

Амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет посетио је општину Грачаница где се састао са члановима српске заједнице.

„Много сам научио на састанку у Грачаници са припадницима заједнице косовских Срба. Важно је чути о успесима и изазовима с којима се суочавају и како можемо заједно радити на пружању подршке миру, правди и просперитету Косова“, написао је амерички дипломата на Твитеру.

Foto: Tviter

На сајту амбасаде САД на КиМ пренет је цео говор Коснета из кога вам издвајамо део:

„Позвао сам вас све овде зато што сам желео да вас упознам и да се упознам са вашим успесима као и изазовима са којима се суочавате и где мислите да можемо да радимо заједно како би промовисали мир, правду и напредак на Косову.

Данашњи скуп није бирократска активност за моју амбасаду где само кажемо „ок, срели смо се српском заједницом и за ову годину смо завршили“. Ја ово видим као почетак разговора и радујем се да у будућности проведем више времена са припадницима ове заједнице. Такође сам провео неко време и на северу и ускоро ћу поново ићи и радујем сусретима са више припадника заједница који тамо живе.

Посета Грачаници је за мене значајна пошто је била једна од првих градова који сам посетио 2003. године, када сам први пу служио при мисији САД-а на Косову. Никада нисам заборавио лепоту манастира и цркве.

Када сам се пре неколико месеци вратио као амбасадор, овог пута са мојом супругом Алисон, Грачаница је још једном била једно од првих места које смо посетили. Захвални смо на топлој добродошлици коју смо добили од заједнице на Бадње вече. Очекивали смо да нас литургија инспирише и тако је и било. Али нисмо имали идеју колико ћемо се у ствари забавити док смо ишли око ватре и пили врућу ракију!“

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!