Прочитај ми чланак

Амбасада Русије у БиХ: Бити пријатељ са Америком је куповина карте за Титаник

0

Американци воле да уче друге како треба да живе, по којим правилима и принципима, али је бити пријатељ са Америком је као купити карту за Титаник, саопштено је из руске амбасаде у БиХ, након што је Амбасада САД у БиХ искритиковала састанак председника РС Милорада Додика са председником Русије Владимиром Путином.

„Американци иначе воле учити друге како треба да живе. Какав став треба да имају. Како се морају водити принципима демократије, неким правилима која су, наводно, у основи света, њиховог света, где су они господари, а остали су захвални и скромни слушаоци. Ако покажете независност – добијате санкције и ембарго. Ако браните међународно право, онда сте аутократа и тоталитариста. За покорне и послушне је припремљена финансијска милостиња, чији су извор џепови тих истих покорних. Само што они то не разумеју. За сада“, наводи се у саопштењу Амбасаде Русије у БиХ.
Истичу да САД лицемерно избегавају да примене све оно што захтевају од других.

„А шта у међувремену они сами раде? Бесрамно и дрско лажу, као у случају „епрувете Павела“. Уништавају суверене земље, излажући их нељудском бомбардовању. Игноришу своје међународне обавезе, као и обично, кривећи друге за то. Само један пример: Сједињене Државе су остале једина земља која је избегла, супротно јасним одредбама релевантних споразума, уништавање хемијског оружја. Американци немилосрдно препуштају своје савезнике судбини – оне људе који су Вашингтон сматрали „доказаним пријатељем“. Они буквално генеришу корупцију окривљујући оне који не деле њихове „вредности“ – наводи се у саопштењу.

Сједињене Државе су кажу, једном ногом на рубу финансијског понора.

„Можда ће се договорити да одгоде колапс, и то већ познатим инструментима – треба само да укључе штампарију. Али већ је јасно да је Америка болесно друштво, погођено метастазама насиља, расне нетолеранције и економске неједнакости. Бити пријатељ са Америком је као купити карту за Титаник“, закључују у саопштењу.