Прочитај ми чланак

Александар Шапић поднео оставку на место градоначелника Београда

0

Градоначелник Београда Александар Шапић поднео је данас оставку на своју функцију.

Након таласа оставки градоначелника и председника општина широм Србије, оставку је поднео и први човек Београда. То значи да ће ићи на ванредне београдске изборе, што је најавио и председник Србије Александар Вучич гостујући недавно на РТС.

„Управо сам поднео формалну оставку на место градоначелника Града Београда, како би почели да се стварају правни услови за одржавање избора који би се поред парламентарних и покрајинских, 17. децембра, одржали и на нивоу Београда“, навео је Шапић.

Да ће избори бити ускоро и врло вероватно 17. децембра рекао је и сам Шапић. Тада је најавио какви ће бити његови даљи кораци.

„Знаћете за пар дана. Ако избори буду 17. децембра, ако то буде коначан договор, знаћете за пар дана. Постоје тачно законске процедуре које условљају ту одлуку. За пар дана ћете имати информације уколико се будемо договорили да коначан датум буде 17. децембра. А врло вероватно ће бити, а за пар дана ћете знати који ћете бити потези да бисмо морали да спроведемо изборе 17. децембра“, рекао је Шапић.