Прочитај ми чланак

Албанија и Косово финансирају куповину српске земље у Пчињском округу!

0

presevo albanci-protest_520x3201

Покрет за општину Бујановац затражио је од Владе Србије да кроз разне видове запошљавања и давања подстицаја за самосталне делатности омогући опстанак српског становништва на том простору.

Покрет у отвореном писму од Владе Србије тражи да предузме хитне мере, посебно када је реч о давању подстицаја за пољопривреду и развој туризма у Бујановачкој Бањи и Прохору Пчињском, јер то није изводљиво са садашњом локалном самоуправом.

„Зато ми и даље предлажемо формирање две локалне самоуправе на територији општине Бујановац, како би се што брже решавали проблеми“, истиче се у писму. Писмо је уследило после одлуке влада Албаније и самопроглашеног Косова о формирању фонда за општине Бујановац, Прешево и Медвеђа.

Покрет за општину Бујановац сматра да ће из тог фонда Албанци куповати српску имовину, напомињући да није тајна зашто траје непрекидни притисак за отимање општина Бујановац и Прешево од Србије и припајање измишљеној држави Косово.

„Њима је Коридор 10 излаз у свет. Ниједан део Албаније и Косова нема такав географски значај“, додаје се у писму. Иако Албанци нису изашли на попис 2011. године, они су у већини у локалном парламенту. Председник општине је Албанац Нагип Арифи.