Прочитај ми чланак

АЛБАНЦИ С ЈУГА СРБИЈЕ: Приштина да нас укључи у дијалог

0

albanci-

Политички представници Албанаца са југа Србије затражили су од самопроглашених косовских власти да их укључе у дијалог са Београдом у Бриселу захтевајући, како кажу, иста права која, како тврде, имају Срби на Косову и Метохији.

Председник Националног савета Албанаца из Прешева Јонуз Мусљиу је у уторак, са челницима општина Прешево и Бујановац, боравио у Приштини где је затражио да статус Албанаца на југу Србије буде решен реципрочно, пренели су медији са Космета.

Муслију је приметио да Срби на Космету имају све уџбенике из Србије, а Албанци на југу Србије немају албанске уџбенике и навео да је управо сада прави тренутак да то питање буде решено.

Представници Албанаца са југа Србије су током боравка у Приштини од влада у Тирани и Приштини затражили више помоћи и подршке албанском становништву на југу Србије.

После Приштине, делегација јужносрбијанских Албанаца одлази у Стазбур где ће се 27. јануара састати са представницима Високе комисије за људска права са којима ће разговарати о остваривању својих права, економском и социјалном статусу.

Vesti online