Прочитај ми чланак

„АКО ТАЧИ ДОЂЕ, може бити ухапшен“

0

taci.23jpg

Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић изјавио је да је потерница за Хашимом Тачијем у Србији на снази тако да он може да буде ухапшен ако овде дође.

„Истрага о Тачију је у прекиду, јер је недоступан српским истражним органима. Централа Интерпола јесте стопирала важење потернице за Тачијем у другим земљама уз образложење да је реч о највишим албанским функционерима. Међутим, у Србији је на снази, тако да ако овде дође можемо да га ухапсимо“, рекао је Вукчевић за „Блиц“.

Приштинска штампа јуче је објавила да ће окупаторско-шиптарски заменик премијера и министар спољних послова на Космету Хашим Тачи боравити крајем месеца у Београду.

Како је објавила приштинска ТВ Кљан Косова позивајући се на неименоване изворе, Тачи ће на позив невладине организације „Амбасадори мира“ учествовати на скупу на који су позвани министри спољних послова четири балканске земље.

Шеф дипломатије Србије Ивица Дачић рекао је, поводом најава да ће Тачи крајем месеца доћи у Београд, да нема потребе да Тачи долази.

„Тај скуп не организује Влада Србије, ја нисам ни планирао да учествујем на том скупу, тако да не верујем да има потребе да Хашим Тачи долази у Београд“, рекао је Дачић.

Извор: Танјуг