Прочитај ми чланак

АКО ИКО ЗНА ШТА ЈЕ НАЦИЗАМ – ТО СУ JЕВРЕЈИ: Србија je цела била антифашистичка

0

Ambasador Izraela u Beogradu Josef Levi

„Ја нећу да се укључујем у полемику о четницима и да процењујем да ли су били добри или лоши. Али сматрам да цела Србија нема ничега да се стиди у вези борбе са нацистичким злом у Другом светском рату“, изјавио је за „Новости“ израелски амбасадор у Србији Јосеф Леви, додавши да су Срби „једна од ретких нација која је у потпуности била на правој страни током Другог светског рата.

Ако ико зна шта је нацизам, и ко се борио против њега а ко не – то су Jевреји.

Ако израелски амбасадор јасно каже да је Србија у потпуности била на правој страни – то значи само једно, и не може се тумачити на било који други начин.

Да ли ће СУБНОР опет жучно реаговати, да ли ће и даље инсистирати на блаћењу сопствене земље и њене херојске, јединствене борбе у Другом светском рату зарад очувања авнојевских тековина које су поставиле темеље данашње окрњене и израњаване Србије, да ли ће и даље упорно тврдити да је велики део Србије и српског народа био „квислиншки“ током Другог светског рата, да ли ће и даље давати материјал нашим непријатељима, који једва чекају да се ухвате за било коју сламку, која би им омогућила да нас, као народ, дисквалификују?

Или ће, можда, послати демарш израелској амбасади, заједно са разним „хелсиншким одборима“, „женама у црном“, про-НАТО „антифашистима“ и осталим српским „пријатељима“?

Једно је сигурно: израелски амбасадор је дао велики допринос истини и истинском помирењу (онима који га, наравно, хоће) у Србији, и осветлао образ Србије и на међународном плану.

Задужио нас је, и то никад неће бити заборављено.

Извор: fsksrb.ru – А. Павић