Прочитај ми чланак

АФЕРА „ВЕТРОПАРКОВИ“ Пајтић одбио полиграф

0
Фото: Танјуг - Димитрије Николић

Фото: Танјуг – Димитрије Николић

Лидер ДС-а Бојан Пајтић је стигао у седиште МУП-а у Новом Београду, где је у подне почео да даје исказ у вези оптужби да је Никола Петровић тражио два милиона евра од Лидије Удовички, сазнаје „Блиц“. Он је одбио да подвргне полиграфском тестирању.

Одбијање полиграфа било је очекивано, јер је Пајтић више пута поновио да неће на „полиграф Небојше Стефановића“ нити на полиграф пред ТВ камерама на који га је позивао да изађу Никола Петровић.

Он ће у својству грађанина бити саслушан у полицији по захтеву тужиоца за прикупљање обавештења у предистражном поступку.

Заменик вишег тужиоца Пајтићу ће поставити питања у вези навода да је Петровић, директор „Електромрежа Србије“ (ЕМС) и кум премијера Александра Вучића, тражио два милиона од Лидије Удовички да би се ветропарк америчке компаније „ЦWС“, чији је председник њен супруг, прикључио на мрежу ЕМС-а.

У јавност су доспели транскрипти наводног телефонског разговора у којем се Удовички жалила Пајтићу на то, а он је већ потврдио аутентичност разговора.

– Са великим задовољством ћу се одазвати позиву за саслушање, с обзиром на то да сам жртва прислушкивања. Изјаву ћу, са све доказима о рекетирању стране компаније, дати надлежним органима, иако знам да ова власт неће саму себе хапсити због рекетирања. Али промениће се и ова власт, као и свака. Кад тад ће одговарати“, навео је пре неколико дана у изјавио Пајтић.

Директор „ЕМС-а“ Никола Петрови већ је саслушан и он је негирао све оптужбе, док је пристао и на полиграфско тестирање и прошао такозвани „детектор лажи“.

Компанија ЦWС демантовала је све наводе, док је позив Лидији Удовички остављен на кућној адреси у Београду на којој није пронађена, а њен правни заступник недавно је понудио да исказ од ње буде узет у Шпанији, где такође има пребивалиште, пошто нема намеру да ускоро долази у Србију.

Извор: Блиц