Прочитај ми чланак

АДВОКАТ НИНИЋ Закони важе само за критичаре режима, али не и за кумове врха државе

0

Адвокат Иван Нинић изјавио је да актуелна напредњачка власт најчешће злоупотребљава притвор као инструмент за сејање страха, застрашивање и реваншизам.

Нинић је за Нову оценио да то што се осумњичени за кривична дела који су блиски власти пуштају из притвора, шаље поруку да „закони у Србији важе само за боранију и сиротињу или критичаре режима на друштвеним мрежама“.

Нинић је говорећи о томе што је осумњичени за посредовање у проституцији Вук Станковић, партнер у том „послу“ са браћом Панић, синовима кума председника Србије Александра Вучића, пуштен након 48 сати из притвора да се брани са слободе, рекао да се тиме шаље порука да закони не важе за „буразере и кумове из врха државе“.

„Сам Вучић је недавно поносно рекао да има 75 кумова, што само по себи, када имамо у виду примере Николе Петровића и Петра Панића, уместо српске традиције, заправо илуструје размере наше колективне пропасти и анархије“, рекао је Нинић.

Он је подсетио и на пример оружаног обрачуна у Бањској, на Косову, у коме су погинула четворица мушкараца, док осумњичени Милан Радоичић, који је јавно признао да је организовао наоружану групу људи која је учествовала у инциденту, „ниједну ноћ није преспавао у притвору“.

„То најбоље потврђује како се правосуђе односи према људима који су блиски режиму. Јавност је могла да види какав третман пред судом и законом имају студенти, а какав Радоичић и екипа Петра Панића“, казао је Нинић.

Он је додао да су „напредњаци формирали једну касту, чија су окосница браћа и кумови, за које закони ове државе не важе“.