Прочитај ми чланак

Мајка убијеног навијача: Син становао код Пане, младиће организовао за митинге

0

Браћа Урош и Милош Панић данима се налазе у бекству јер их српска полиција тражи због сумње да су учествовали у ланцу проституције. Реч је о синовима Петра Панића Пане, човека блиског државном врху, који је својевремено довођен у везу с различитим кривичним делима, а помињан је и у случају убиства навијача Александра Халабрина.

Петар Панић је познат широј јавности одраније, што због сукоба за законом, што због познанства с људима из врха државе. Тако су се неретко на друштвеним мрежама појављивале фотографије Петра Панића Пане са јавним личностима, у првој линији са политичарима, међу којима је и председник Србије Александар Вучић.

Против њега је својевремено било поднето 13 кривичних пријава. Кривичне пријаве су подношене због насилничког понашања, наношења лаких и тешких повреда, изнуде, недозвољеног држања оружја, али и других кривичних дела.

Ипак, јавност се мања сећа да је помињан у случају убиства навијача Александра Халабрина, за које се терети криминална група „врачарци“.

Њега је помињала управо мајка убијеног навијача, Мара Халабрин, и то како јој је син причао о познанству са Панићем непосредно пре него што је нестао, а потом и пронађен мртав.

Испричала је да јој се син рекао да често одлази код Панића, али и да му је Панин син Урош издао стан у Земуну.

„У том крају код Панића, како ми је син рекао, све је покривено камерама. Рекао ми је и да има још момака у тој згради. Сада мислим као да су тамо били регрутовани. Видела сам и да је возио и користио разне скупе аутомобиле који нису били његови. Претпостављам да је било из Панићеве рентакар агенције. Занимљиво да мој син никада није подигао возачку дозволу и да то није био проблем. Једном је мојој мајци рекао да га је зауставила полиција, али да им је показао ’значку’. Једна особа ми је касније испричала како јој је мој син показао значку БИА. Александар ми је једном приликом рекао: ’Панић нам је покупио аута јер смо почели много да се бахатимо. Када станемо испред неког кафића постали смо приметни’“, испричала је Мара Халабрин својевремено за НИН.

Она се тада осврнула и на то шта јој је син говорио о старијем Панићу.

Фото: Printscreen/Facebook

„Често је спомињао Панића и ја сам се већ тада плашила, јер сам читала ко је тај човек. Испричао ми је и како им је Панић наредио да се окупе за митинг када је у Београд долазио Путин. Касније сам молила Петра Панића преко Фејсбука да ми помогне у вези са нестанком мог сина, али ми је одговорио да га није познавао, као ни његови синови. Све то сам причала у полицији више пута и питала их што не саслушају Панића. Недавно сам о томе сведочила и у тужилаштву у истрази убиства мог сина“, испричала је она.

Истакла је тада и да јој је син причао о везама председника Србије Александра Вучића са Панићем.

„Осврћући се ваљда на то да је Панићу све дозвољено, син ми је рекао: ’Панић држи Вучића у шаци. Шта мислиш да зна о њему, а финансира му и кампању’“, рекла је она раније за НИН. Интересантно је и да је Халабрин ступила у контакт својевремено с Панићем како би сазнала све о случају свог сина, међутим, Панић је тврдио да га не познаје.

Подсетимо, протеклих недеља Панићеви синови се налазе у фокусу јавност јер се сусрећу са оптужбама за проституцију.

Браћа Панић су заједно са четворо ухапшених организовали проституцију, тако што су на различитим интернет страницама објавили оглас садржине да младе и згодне масерке пружају услуге сензуалне масаже за мушкарце по цени од 3.500 динара до 10.000 динара, остављајући неколико контакт телефона на која су се јављале оштећене и осумњичена Соња Л. и на тај начин се договарале са клијентима на коју адресу да дођу.

Протеклих дана ухапшено је још особа због сумње да су део ланца проституције.