Прочитај ми чланак

Бошко Обрадовић: 10. мај – Дан уједињења патриотског блока

0

Bosko-Obradovic-dveri(Двери српске)

На делу је дуга издаја елита, која као реакцију мора 10. маја мора добити брз народни одговор и уједињење патриотског блока.

Године 2006. успостављен је национални консензус свих водећих политичких актера о доношењу новог Устава Србије, у коме је на више места наглашено да су Косово и Метохија саставни и неотуђиви део Србије. Тада је 90% интелектуалне, политичке и медијске елите, макар јавно, стајало на становишту одбране Косова и Метохије у саставу Србије.

Године 2013. успостављен је нови политички договор (на предлог Микија Ракића) да Косово и Метохија буду предати тзв. независној држави Косово зарад добијања фамозног датума за улазак Србије у ЕУ. И сада је иза овога стало 90% политичке, интелектуалне и медијске елите.

Шта се десило за ових 7 година? Како је дошло до ове издаје елита?

1. Најпре је Демократска странка напустила одбрану Косова и Метохије у саставу Србије у оквиру Друге Владе Војислава Коштунице, а након проглашења тзв. независности Косова 2008. године.

2. Потом је СПС изневерио изборну вољу грађана после избора 2008. године и прешао на страну ДС, формирајући Владу која ће почети преговоре са тзв. приштинским режимом и постићи прве антиуставне споразуме којим се држава Србија одриче права на КиМ.

3. И на крају је СНС такође прекршила сопствена предизборна обећања да ће поништити све договоре које је Борко Стефановић постигао у Бриселу, после избора 2012. године преузела политику ЛДП и наставила са предајом КиМ, која врхуни у потписивању бриселског споразума и признању независности Републике Косова.

До 2006. године имали смо само ЛДП као политичку странку која се залагала за признање тзв. реалности на КиМ, што у преводу значи признање тзв. независног Косова. ЛДП на изборима никада није добио ни близу већинску подршку грађана Србије за такву политику. Ниједна друга од ове три горепоменуте странке није на изборима кандидовала политику ЛДП-а, тј. признања независног Косова, већ је после избора почињала да спроводи такву политику, мимо изборне воље грађана Србије који нису за то гласали. Најпре ДС, затим СПС и на крају СНС, да овде не помињемо Г17+, ЛСВ, СПО, Нову Србију, ПУПС, Јединствену Србију, Расима Љајића и друге минорне политичке странке које када би изашле самостално на изборе биле би далеко испод цензуса, па су за привилегије и опстанак на политичкој сцени спремни да продају и оца и мајку.

Јасно је да је за ових 7 година у Србији спроведена специјална обавештајно-политичка операција иза које стоје стране амбасаде западних земаља, како би се поткупила политичка, медијска и интелектуална елита, као и ућуткала СПЦ и друге националне институције. Пошто није било могуће на изборима добити подршку за издају Косова и Метохије, једино решење је било у узимању под контролу комплетне политичке, интелектуалне и медијске елите Србије, која би након избора спроводила стране интересе у Србији упркос већинској изборној вољи грађана Србије. На тај начин су демократија и избори обесмишљени и озбиљно доведени у питање, а српски народ стављен пред избор да пронађе алтернативу овој превари и издаји.

ЕУ има алтернативу

Насупрот политичкој елити у народу се дешава један потпуно супротан пут од 2006. године. Тада је већина грађана Србије сматрала да Србија треба да уђе у ЕУ. Посебно 2008. године пружена је изнова подршка Борису Тадићу и лажној политици „И Косово и ЕУ”. Међутим, од тада полако али сигурно опада подршка грађана за улазак Србије у ЕУ, и расте евроскептицизам у Србији, који су Двери покренуле првом јавном расправом ЗА И ПРОТИВ ЕУ 2007. и 2008. године. Данас је већина грађана Србије против уласка Србије у ЕУ, а посебно је то тако када се постави питање да ли сте за улазак у ЕУ по цену одрицања од КиМ.

Сада се поставља једноставно питање: кога представља политичка, интелектуална и медијска елита у Србији данас? Ако је већински Србија против уласка у ЕУ, а 90% наше тзв. елите и Скупштине Србије за улазак Србије у ЕУ по сваку националну цену, о чему се ту онда ради?

Више је него очигледно да је уцењеност, поткупљивост, превара, лаж и издаја право име за политичку елиту Србије. Политичка одговорност за изговорено и обећано у предизборној кампањи не постоји. Медијска цензура и идиотизација је огромна и спречава освешћивање нације. Интелектуална елита и СПЦ ћуте. Остале су још патриотске организације које се не предају, и ДСС, ДВЕРИ и СРС које су на путу да створе патриотски политички блок и пробају да артикулишу став већинске Србије: ПРОТИВ УЛАСКА СРБИЈЕ У ЕУ – ЗА ОДБРАНУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ У САСТАВУ СРБИЈЕ. У овој борби морамо хитно (ради се о данима и недељама, а не годинама) ићи на формирање заједничког опозиционог фронта, тражење оставке Владе Србије, ослобођење медија и ванредне парламентарне изборе, са бољом контролом изборног процеса.

Једини спас за Србију је да сваком грађанину објаснимо да су ДС, СПС и СНС за ових 7 година промениле страну и одустале од борбе за Косово и Метохију, и самим тим и за друге националне и државне интересе, постале експоненти страних центара моћи и раде директно у њиховом интересу. Онај ко изда Косово, издаће и Рашку област, издаће и Војводину, издаће и Прешево и Бујановац, продаће и Телеком и ЕПС, и пољопривредно земљиште и водоводе у Србији странцима, и увести ГМО семе и храну. Под истим тим притисцима из Брисела, Берлина и Вашингтона, и под истом том празном причом о уласку Србије у ЕУ.

Грађани Србије треба да схвате да ствари стоје управо обрнуто од онога како их данас представљају велики медији: одбрана Косова и Метохије неће изазвати изолацију Србије, глад и банкрот државе, већ ће управо оваква издајничка политика одрицања од националних и државних интереса уништити све преостале природне и привредне ресурсе Србије, направити од Србије колонију, а нема срећне колоније. Наша највећа обавеза је да грађанима Србије објаснимо да је идеја хлеба немогућа без идеје слободе, да је живот без достојанства највећа беда, а да је распродаја Србије странцима крај породичног живота у Србији и почетак новог робовласништва. Одбрана Косова и Метохија тако постаје битка за егзистенцију српског народа, не само зато што и на Косову и Метохији имамо огромна природна и привредна богатства, већ и зато што тако чувамо независност Србије у целини и спречавамо распарчавање преостале територије и снаге државе.

Без обзира на незапамћену медијску диктатуру, грађани Србије ће ово брзо и лако схватити, али на нама је да допремо до њих. Уједињени у један заједнички патриотски опозициони фронт, без обзира на бројне и велике разлике међу нама, свесни да се око ових судбинских питања прехрамбене, привредне, енергетске, породичне и националне безбедности Србије ни у чему не разликујемо.

10. мај – дан Уједињења и стварања патриотског блока

Покрет Двери је у потпуности спреман да учествује у овој борби у коју се сливају све наше кампање покренуте након ђурђевданских избора прошле године: и политички захтев за укидање политички сувишне и економски штетне аутономије Војводине, и проглашавање преко 30 градова и општина Србије за подручја нетолерантна на ГМО, и предлог закона о заштити презадужених породица, и борба да земља остане наша, а против продаје пољопривредног земљишта странцима, и предлог закона о страним агентима, и културна битка за раскид са титоизмом, и породична политика у целини за коју се залажемо. Ставови свих српских родољуба око КиМ, НАТО, ЕУ, Хага, Сребренице, геноцида над српским народом – идентични су и чине квалитетан темељ за изградњу јаког патриотског блока за одбрану Србије. Издајничка пета колона се ујединила и граби ка уништењу Србије. Стара и нова Влада Србије функционишу као једна. Коалиција СНС-СПС-ПУПС-ЈС-УРС-ДС-ЛДП-СПО-ЛСВ-ТАЧИ је створена и функционише. Шта онда ми чекамо и шта је спорно? Сматрам да је 10. мај историјски тренутак за уједињење патриотског политичког блока и да након 10. маја не сме бити повлачења, већ само напред до пада Владе Дачића, Вучића, Динкића и Николића и ванредних парламентарних избора, победе патриотског блока и формирања патриотске Владе Србије. Национално јединство треба склопити пред Србима са Косова и Метохије који организују овај протест и обавезати се да нема размимоилажења унутар националног блока док овај режим не падне са власти. Ако смо сви за одбрану Косова и Метохије, онда нека нам Косовски Завет буде тачка сабирања, јединства, поверења и сарадње