Прочитај ми чланак

„1 од 5 милиона“: Организатори округлог стола понизили медије

0

Данашња изјава организатора састанка власти и опозиције Фонда за отворено друштво јасан је показатељ да слобода медија у Србији не постоји, оценио је ово Удружење.

FOTO: TVITER

Удружење „1 од 5 милиона“ оценило је да су организатори округлог стола власти и опозиције изјавом да ће медијима „послати снимак“ почетка састанка, нарушили слободу извештавања и понизили медије.

Данашња изјава организатора састанка власти и опозиције Фонда за отворено друштво јасан је показатељ да слобода медија у Србији не постоји, оценио је Удружење.

Дискредитујући медије и њихов посао истинитог извештавања градјана организатори овог скупа желе да прикрију реално стање изборног процеса у овој држави, навело је удружење.

Нетачним изјавама о томе шта се дешавало на састанцима Милан Антонијевић из Фонда за отворено друштво прекршио је правила четам хауса, а заједно са изјавом да су „црни џипови и бугарски возови мит“ обмануо је јавност Србије, наводи се у саопштењу.

Удружење „1 од 5 милиона“ поставило је питање да ли је Фонд за отворено друштво који организује састанке власти и опозиције, заиста отворен и да ли постоје различити аршини у њиховом третирању власти и опозиције.

Округли сто би требало да приближи градјанима разговоре две стране, у овом случају власти и опозиције, да градјани слушајући њихове ставове сами закључе какво је стање изборног процеса, а да им све то омогуће медији који би требало да извештавају неометано, саопштило је Удружење.

https://twitter.com/srbininfo/status/1159735269752524800?s=20