Прочитај ми чланак

„Југословени“ траже статус националне мањине

0
Фото: Марина Лопичић

Фото: Марина Лопичић

Покрет за толеранцију и „Комунистичка партија – Јошка Броз“ траже од српских власти да се грађанима Србије који се изјашњавају као „Југословени“ призна статус националне мањине!

Председник комуниста Јошка Броз рекао је у недељу на заједничком састанку да његова партија, као странка југословенске оријентације, подржава залагање и борбу Покрета за толеранцију за права Југословена у Србији и да у тој борби увек можете рачунати на њихову подршку.

Председник Покрета за толеранцију Јасминко Хаџисалиховић је казао да тај покрет од свог оснивања заступа идеју о признавању статуса националне мањине Југословенима у Републици Србији.

– Данас смо упознали наши домаћине са досадашњим активностима и залагањима Толеранције да се припадницима тзв. „седмог народа СФРЈ“, који су остали без статуса у држави у којој живе, призна статус националне мањине – казао је Хаџисалиховић.

– И даље ћемо радити на томе, све док ресорно министарство не престане да крши одредбе из низа чланова Закона о заштити права и слобода националних мањина, одредбе из низа чланова Закона о забрани дискриминације, члана 26 Закона о министарствима, одредбе Декларације УН о правима припадника националних или етничких, верских и језичких мањина и Оквирне конвенције Савета Европе – додао је он.

 

Vesti online