Прочитај ми чланак

Шта Србији недостаје да би повратила Косово и Метохију?

0

Да ли ће у блиској будућности Србија да поврати суверенитет над Косовом и Метохијом? По свему судећи, неће. Не, није у питању геополитичка ситуација и однос снага у свету. Због тога што ћемо и наредних година да трпимо америчку и шиптарску чизму нам нико други није крив.

Јер, све док се у Србији намеће постојиће лажни систем вредности, стање нације тешко да може да промени на боље.

Први пример за то је случај Ласла Шаша. Овај 69-годишњи господин из Суботице правоснажно је осуђенен на новчану казну од 150.000 рсд, због увреда које је у „Писму читаоца“  једних новина на мађарском језику упутио Ласлу Тороцкају, држављанину Мађарске, вођи неофашистичког покрета „64 жупаније“ који се залаже за присаједињење Мађарској делова територије које је ова држава изгубила после Првог светског рата. Пошто Ласло Шаш нема новца да плати казну, јуче се јавио на издржавање казне у затвору у Суботици.

Каква судбина чека земљу у којој се у затвор шаље човек који критикује вођу нацистичке и сепаратистичке организације? Па, управо оваква, у којој се Србија и налази!

Јер, док медији о овом скандалу ћуте, а надлежни чекају новог председника Томислава Николића да помилује несрећеног Ласла, полицији и домаћим судовима не пада на памет да се баве покретом „64 жупаније“, већ на робију шаљу критичаре сепаратиста.

Док у исто време државни органи толеришу групације које се залажу за Велику Мађарску, антиуставно деловање Либерално демократске партије, Хелсиншког одбора, Јукома, Жена у црном и осталих НВО секти, забрањују се организације попут „Образа“ и санкционишу сви они којима је Космет у срцу.

Други пример који јасно показује да Срби не знају значај Космета је вест да је Београд постао светски центар за промену пола хируршким путем. Да све буде још горе, држава Србија ће финансирати из буџета свакога ко буде желео да промени пол. У исто време велики број очајних родитеља сакупљају десетине, па и стотине хиљаде евра, како би у иностранству платили операције своје тешко оболеле деце…

Све док је у Србији срамота да се жандармерија заклиње у Косово и Метохију, где контролисани медији од тога праве скандал прве класе, нећемо моћи да се надамо ни успешном решавању српког националног питања.

Најгоре од свега што може да нам се догоди је сценарио, у којем ће геополитичка ситуација да се намести за српски повратак на Космет, али ће неки нови, хедонистички Срби да постану незаинтересовани и тако себи запечате судбину народа који нестаје.

Алексеј Димитријевић