Прочитај ми чланак

Срби на барикадама: Шиптари успостављају своју царину на Јарињу!

0

Срби блокирали пут ка Јарињу
Косовска Митровица — Стотинак Срба из Лепосавића и Лешка, на крајњем северу Космета, блокирали су магистрални пут од административног прелаза Јариње до Руднице.

Они су незадовољни због кретања теретних возила којима се превози комерцијална роба.

Срби сматрају да је то још један покушај да се на прелазима са централном Србијом инсталирају шиптарске окупаторске институције и да се тај део Покрајине интегрише под власт окупатора.

Блокада је постављена у међузони на линији централне Србије и Космета.

Председник Општине Лепосавић Драгиша Васић, који је са својим суграђанима, рекао је да Срби протестом на миран начин изражавају неслагање са намером власти у Приштини да "интеграцијом севера Косова и Метохије заокруже своју независност".

Васић је оценио да је "ово што се дешава на северу наставак прошлогодишњег протеста Срба, који су се разним видовима демократског отпора супростављали приштинским властима и делу међународне заједнице у покушају да применом силе инсталирају окупаторску шиптарску царину и пограничну полицију".

Срби који су блокирали пут пропуштају путничке аутомобиле, али не дозвољавају пролаз теретним возилима. Пут је блокиран са неколико балвана.

Још једном су Срби са Космета морали да се самоорганизују да би се одупрли шиптарској окупацији. Зашто држава Србија ћути уместо да логистички и пропагандно помогне својим држављанима у одбрани овог дела Србије од албанске окупације?
 

(BETA, srbin.info)