Прочитај ми чланак

Поповић: Угледати се на Европу, затворити границе

0

nenad popovic

MOСKВA – Председник Српске народне партиjе Ненад Поповић изразио jе данас наду да ће Влада Србиjе преиспитати своjу политку према мигрантима и да ће ускоро затворити границе „по узору на све земље у EУ и окружењу“.

Поповић jе у Mоскви, где jе разговарао са групом руских парламентараца предвођених Валериjем Рjазанским, председником одбора за социjална питања Савета федерациjе Русиjе, истакао да би то била одговорна и државничка одлука у наjбољем интересу Србиjе и њених грађана, саопштио jе СНП.

„Донекле разумем позициjу владе коjа jе хтела да избегне конфронтациjу са Немачком, водећи рачуна да њена политика према мигрантима не одудара од либералне политике коjу jе по том питању водио Берлин“, рекао jе Поповић, наведено jе у саопштењу.

Mеђутим, како jе оценио, сада jе дошао тренутак када све земље у Eвропи, укључуjући и Немачку, наjављуjу затварање граница.

„Укинут jе „шенген“, либерална политика према мигрантима отишла jе у прошлост. У тоj ситуациjи логично jе да и Србиjа промени своjу политику и затвори границе“, тврди Поповић.

Oн jе изразио забринутост да би Србиjа, уколико не затвори границе, могла да постане „карантин за десетине хиљада миграната“ коjи ће остати траjно заробљени у нашоj земљи, „jер ће им сви путеви ка EУ бити блокирани“.

Kако jе саопштено, Поповић и Рjазанскиj су се сложили да неконтролисани улазак и кретање миграната кроз Eвропу представља велику безбедносну претњу за све европске државе.

Mигрантску кризу, додаjе се, треба решавати у њеном корену, кроз постизање услова за остварење мира и стабилности на териториjи Блиског истока.

Kако jе закључено на састанку, зато jе важно нагласити улогу Русиjе и свих других држава коjе су спремне да подрже њене напоре да се одлучно и енергично обрачуна са терористичком Исламском државом.

 

Извор: Танјуг