Прочитај ми чланак

Николић: Србија ће имати своје услове према ЕУ !

0

Председник Србије Томислав Николић изајвио је данас да ће Србија у даљем процесу европских интеграција имати своје услове, јер „нема разлога да трчимо за датумом и папиром“

„Десет година трчања је Србију довело до просијачког штапа. Сад цемо мало да мислимо о себи. На све стране имамо пријатеље, нека се такимиче ко ће да помогне Србији“, рекао је Николић.

Никоић је на скупштини СНС, чији је био председник до избора на функцуију председника државе, рекао да ће Србија испунити све услове које су морале да испуне друге државе, а да не треба да јој се постављају они услови који нису другима.

„Припадамо великој светској породици народа, желимо да припадамо и европској породици. Знају нас добро и шта можемо да испунимо и шта не можемо. Без Косова и Метохије би се осећали као човек у велелепној палати који је на смрт болестан“, закључио је председник Србије.

 

Николић:Србија нема намеру да се свађа, већ да сарађује

Председник Србије Томислав Николић поручио је данас да Србија жели да сарађује, да не тражи ништа туђе и да нема намеру ни са ким да се свађа, али да никада док постоји Српска напредна странка и друге политичке странке у Србији, неће дати оно што је њено.

„Ми смо поносни, ми смо у великим тешкоћама и недаћанма, али никада нисмо били у таквим недаћама да може свако да нас гази и неће. Немамо намеру ни са ким да се свађамо, имамо намеру да сарађујмо и не тражимо ништа туђе, али никада док постоји СНС и друге политичке странке у Србији, нећемо дати оно што је наше“, поручио је Николић на свечаном делу Скупштине СНС у београдском центру „Сава“.

Николић, који је најављен као гост свечане седнице СНС, чији је био оснивач и први председник, рекао је да је та странка за четири године постојања протресла Србију и да су сви видели какав се „муљ наталожио“, а сада ће да „протресе и ширу заједницу“.

„Нисам вас оставио само сам вам припојио и онај други део Србије који није био уз вас. Србија је наша мајка и колико смо смпремни мајци да дамо толико вредимо“, поручио је НИколић који је оставку на место председника СНС дао пошто је изабран за председника Републике на мајским изборима.

 

( Бета )