Прочитај ми чланак

Кривична пријава против Драгана Шутановца!

0

Београд – Агенција за борбу против корупције поднела је данас кривичну пријаву против бившег министра одбране Драгана Шутановца јер није пријавио имовину.

Агенција је, како се наводи у саопштењу, утврдила да бивши министер одбране није пријавио да су он и његова супруга стекли власништво над по десетим делом идеалног дела стана од 63 квадратна метра у Скерлићевој 20 на Врачару.

Сумња се да је тиме што није пријавио имовину извршио кривично дело из члана 72 Закона о Агенцији за борбу против корупције.

Агенција је поднела кривичну пријаву против Шутановца, који је и потпредседник Демократске странке, поступајући по пријави која је против њега поднета.

У саопштењу се наводи да је Агенција у оквиру законских надлежности проверила Извештај о имовини и приходима који је Шутановац поднео Агенцији 31. јануара 2012. и прикупила податке од Републичког геодетског завода и Првог основног суда у Београду.

„Како Агенција за борбу против корупције нема надлежности да спроводи истражне радње, Агенција је кривичну пријаву упутила надлежном тужилаштву како би се утврдиле све релевантне околности у овом случају“, наводи се у саопштењу Агенције за борбу против корупције.

Агенција је пријаву поднела Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

Оно што боде очи је податак да Шутановца и супругу терете да нису пријавили неких 6,3 квадрата стана на Врачару. Редакција „Србин.инфо“ поставља питање шта је са многобројним становима које Шутановац има по Београду (углавном укњижено на чланове уже фамилије), шта је са „пашњаком прве класе“ код Храма Светог Саве, шта је са плаћањем летовања од 14.000 евра у луксузним хотелима у Грчкој, шта је спа спорним набавкама у Министарству одбране…

Да ли је ово само почетак истраге или је тих 6,3 метара квадратних ту само да народу Србије замаже очи?

(Бета, Србин инфо)