Прочитај ми чланак

ДСС: ЕУ је највећа препрека развоју Србије

0

Демократска странка Србије истакла је данас да је јавност упозната са резултатима истраживања према којима је поверење грађана Србије у Европску унију у паду и оценила да је Споразум о стабилизацији и придруживању препрека развоју домаће привреде и пољопривреде.

„Посебно охрабрује чињеница да су су млади против уласка Србије у ЕУ. То младих је поуздан знак да се Србија отрежњује од тешких заблуда да је ЕУ тај пожељни циљ ка којем Србија треба да тежи, рекао је на конференцији за новинаре портпарол ДСС-а Петар Петковић

Он је критиковао ЕУ због тога што, како сматра, на све начине покушава да отме Космет од Србије и додао да су сви споразуми постигнути у Бриселу остварени на штету Србије.

„Сви споразуми, које је Србија потписала у Бриселу, на штету су државе и њених државних и националних интереса. Приштина је у дијалогу све добила, док је Србија све изгубила“, рекао је Петковић и додао да је то тако зато што ЕУ то од Србије тражи у контексту даљих европских интеграција.

„То нису никакви болни компромиси већ договори у којима је Приштина добила све а Србија изгубила све“, рекао је Петковић.

Он је истакао да је „ЕУ највећа препрека развоју Србије, а посебно Споразум о стабилизацији и придруживању који је директно на штету наше привреде и пољопривреде“.

Портпарол ДСС сматра и да не постоји ниједан потписан међународни споразум који је донео толико штете Србији као Споразум о стабилизацији и придруживању, која се, мери стотинама милиона евра, док с друге стране још ниједна државна институција није изашла са прецизним подацима колика је штета од примене ССП, посебно од губитка због ослобођених царина.

Он је подсетио да се ових дана прославља 100. годишњица ослобођења Косова и Метохије и да док она траје, емисија „Инсајдер“ на ТВ Б92 прави „специјалне емисије против Срба“ у покрајини.

„Нико се не бави тиме шта је са Србима који су протерани са тог простора, али ни питањем колико би било важно истраживати шта се дешава са српском имовином на Косову и Метохији, као и како се черупају и отимају имовина и природни ресурси“, указао је Петковић.

„ДСС се, када су у питању и КиМ и Србија, увек залагала да се поштује закон и да све оно што је рађено против закона буде испитано и ту нема никакве дилеме“, рекао је портпарол те странке Петар Петковић на конференцији за новинаре.

Петковић је оценио да снимање емисије „Инсајдер“ има за циљ да се Косово и Метохија и Срби који тамо живе представе као „камен око врата“ Србији, која треба да се ослободи свога Космета, зарад светле европске будућности.