Прочитај ми чланак

Додик: Странци траже да се спроводе искључиво њихови циљеви

0

Политика међународног фактора је подривачка политика и она у себи тражи локалне људе спремне да спроводе стране циљеве, каже Милорад Додик.

„Један број земаља квинте у консултацијама с државним врхом рекао да је против ванредних избора у Србији. А шта то њих брига? Шта они имају да буду за или против избора у Србији? Они треба да буду за и против демократије, а не против избора. И ту можете да видите, на неки начин, прихватање власти да важне ствари координирају с важним центрима светске моћи“, каже Додик.

Ако ти људи дођу на власт, онда је јадан и народ и република, наводи председник Републике Српске за „Недељник“. 

Председник Републике Српске у разговору са Вељком Лалићем за нови број „Недељника“ први пут српској јавности открива све своје ставове о најважнијим националним питањима, односима Београда и Бањалуке, Косову, новој власти, али и о томе како се у РС припремају за 2014. годину, која ће по много чему бити кључна за наш народ: припрема се обележавање стогодишњице Првог светског рата, током које центри моћи планирају да поравнају ствари после сто година. А највећи камен у ципели странцима остао је баш Милорад Додик. 

(Недељник-Б92)