Прочитај ми чланак

Завршена обдукција: Морнар Драган Панић се самоубио на броду уз 450 кг кокаина

0

Италијански медији преносе да је завршена обдукција Србина Драгана Панића (51) из Омољице код Панчева који је нађен мртав на броду на коме је претходно заплењено скоро пола тоне кокаина.

– Истражитељи мобилног тима закључили су прву фазу истраге о смрти српског поморца, затеченог са посекотом грла јутро после заплене дроге. Након саслушања посаде утврђено је обдукциом да је Србин извршио самоубиство. Према одбукцијском налазу он је узимао антидепресиве – наводе италијански медији.


Такође, тамошњи медији наводе да су за товар дроге вредан 30 милиона евра ухапшена двојица којима се на терет ставља кривично дело међународни шверц дроге.

– У овом првом делу истраге истражитељи су у телефону једног од осумњичених пронашли фотографије и снимке на којима је дрога која је заплењена. Сумња се да је ухапшени све документовао како би послодавцу или шефу показао да је кокаин стигао на одредиште – преносе медији.

Иначе, породица и пријатељи Драгана Панића убеђени су да је у питању убиство и да је „видео нешто што није смео“.

Подсетимо, на теретњаку који је у ноћи између недеље и понедељка, из Бразила дошао у италијанску луку у Ђенови, било је сакривено 450 килограма кокаина високе чистоће. Истражитељи су надгледали брод због сумњивог товара, а поред наркотика пронашли су и леш морнара.

– Србин је нађен са дубоком раном на грлу, нанетом оштрим предметом, за који се сумња да је жилет. Тај желет није нађен поред тела – пишу тамошњи медији.

Колеге нашег држављанина рекли су да је он витлао ножем по палуби и да се убио.