Прочитај ми чланак

Вазура није видео ко му је претукао обезбеђење

0

Председник ФК Партизан Милош Вазура сведочио је данас на суђењу навијачима „црно белих” Вељку Беливуку и Дарку Ристићу оптуженим за пребијање његовог обезбеђења 28. априла испред просторија клуба.

vazuraВазура је у Првом основном суду у Београду рекао да није видео ко је од њих ударио припадника његовог обезбеђења Божу Кумбуровића, јер је причао са Александром Станковићем, такође навијачем Партизана који је са њима био на паркингу клуба.

Описујући своје сећање на инцидент, Вазура је испричао да је изашавши из кола пришао да се поздрави са Беливуком, Ристићем и Станковићем, с тим што су се он и Станковић одвојили пар корака са стране.

„Причали смо о две струје у клубу и проблемима које Партизан има. У једном тренутку сам видео да се нешто дешава, а онда Божу како лежи на земљи и ја сам побегао ка просторијама клуба, што се види на снимку (безбедносне камере)”, испричао је директор ФК Партизан.

Одговарајући на питање судије, Вазура је рекао да није чуо о чему су причали Беливук и Ристић са Кумбуровићем јер је разговарао са Станковићем.

Након Вазуре сведочио је његов возач Владимир Моравчевић који такође није видео ко је ударио Божу Кумбуровића.

Моравчевић је испричао да је Вазура изашао из кола на паркингу и рекао њему и Кумбуровићу да остану унутра.

Међутим Кумбуровић је, како је навео Вазурин возач, изашао да се поздрави са Беливуком јер га зна од раније, док је он паркирао ауто.

„Када сам изашао из кола видео сам Божу како лези на земљи и кренуо ка њему, али ми је пришао Станковић и рекао ‘уђи у кола,не мешај се”, навео је сведок.

На данашњем судењу прегледан је и видео снимак инцидента од 28. априла, на основу којег су неколико дана касније ухапшени оптужени.

У овом поступку остало је да се саслуша још један сведок Драган Шћекић који данас није дошао на суђење иако је уредно позван, као и вештак.

Оптужени Вељко Беливук и Дарко Ристић су на почетку суђења у јуну рекли да нису имали намеру да нападну Вазуру, потврдивши да су припадника његовог обезбеђења Кумбуровића изударали због тешке псовке.

Оптужним предлогом тужилаштва Беливук се терети за кривично дело насилничко понашање, а Ристић за насилничко понашање у стицају са тешком телесном повредом.

За насилничко понашање предвиђена је казна до три године затвора, док је за тешку повреду запрећена казна од шест месеци до пет година.

Полиција је неколико дана након ове туче, идентификовала нападаче преко видео снимака са сигурносних камера и потом их ухапсила.

Иначе, Апелациони суд у Београду је у марту ове године правоснажно осудио Беливука на пет година и 15 дана затвора, јер је 2007. године, као обезбеђење београдског сплава „Блејвоч” ударцима металном столицом по глави нанео тешке телесне повреде Бојану М. након вербалног сукоба са њим и његовим пријатељима.